מרכיבים (ל־2־3 סועדים):
2 ביצים
1 גזר קלוף וחתוך לרצועות בקולפן
1 כוס אפונה ירוקה קפואה מופשרת
כוס וחצי אורז לבן מבושל

לרוטב ולתיבול:
קורט סוכר חום
3 כפות סויה
1 כף מיץ לימון
1 כפית שמן שומשום (לא חובה)
1 כף טריאקי
לאוהבי חריף - רבע כפית שמן צ'ילי

לגרסה עם עוף:
200 גרם פילה עוף חתוך לקוביות

למרינדה של העוף:
1 כף טריאקי
מעט ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כפית שמן זית
1 כפית שמן שומשום (לא חובה)
1 כפית סויה

לקישוט:
בצל ירוק קצוץ
אגוזי מלך/בוטנים קצוצים

אופן ההכנה:
1. מערבבים את הביצים בקערה, מוסיפים קורט סוכר חום וכפית סויה. מחממים מחבת משומנת בשמן זית או שומשום ומכינים בה ביצה מקושקשת. שמים בצד.
2. לגרסה עם העוף: מערבבים את קוביות העוף ברכיבי המרינדה ומניחים בצד.
3. מחממים היטב מחבת, שופכים אליה את העוף במרינדה ומטגנים כחמש דקות, על להבה גבוהה, מכל הכיוונים עד שכל הקוביות מחליפות את צבען. מוציאים הצדה.
4. משמנים קלות מחבת עם שמן שומשום או שמן לטיגון ומוסיפים אליה את רצועות הגזר החי. מקפיצים כדקה־שתיים. מוסיפים את האפונה, האורז המבושל, הביצה המקושקשת, קוביות העוף ורכיבי הרוטב והתיבול.
5. מקשטים בבצל ירוק ובאגוזים/בוטנים קצוצים ומגישים. ניתן לשמור עד שלושה ימים במקרר.

מתכון של eshetstyle_talia_hadar@
מתכונים נוספים ניתן למצוא גם בבלוג "אשת סטייל"