כדורי בשר בכמון

החומרים (ל־30-25 כדורים):
• 15 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
• 20 שיני שום קצוצות דק
• 500 גרם בשר בקר טחון (או עוף או דגים)
• 2 כפיות כמון טחון
• 1 כפית מלח
• 2 ביצים
• 1 שקית אבקת אפייה
• 2 כפות שמן זית

לרוטב:
• 6 עגבניות בינוניות רכות
• 4 כפות שמן
• 10 שיני שום מעוכות
• 3 גבעולי כרפס קצוצים או חתוכים למקטעים
• ½1 כפיות מלח
• ½ כפית פלפל שחור
• ½ כפית סוכר
• 1 כפית כמון
• ¼ כפית קינמון
• 1 כף רסק עגבניות
• 2־½2 כוסות מים
• 400 גרם פול ירוק קפוא

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים בקוטר 4-3 ס"מ, ושומרים במקרר עד שהרוטב מוכן.

להכנת הרוטב: חותכים את העגבניות לקוביות קטנות. מחממים שמן בסיר רחב בעל דפנות נמוכות ומוסיפים את הכרפס הקצוץ, השום, העגבניות, המלח, הסוכר והפלפל. מבשלים 5 דקות. מוסיפים את הכמון והקינמון, מוהלים רסק עגבניות במים ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה.
מסדרים את הקציצות בסיר, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כחצי שעה. מוסיפים את הפולים הקפואים מערבבים, וממשיכים לבשל על להבה בינונית נמוכה עוד ¾־1 שעה (אם צריך, מוסיפים ½ כוס מים). מגישים על מצע אורז או פירה או ספגטי.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעה וחצי
סוג המנה: בשרית

למתכונים נוספים של פסקל

כדורי בשר ופול (צילום: פסקל פרץ-רובין)
כדורי בשר ופול (צילום: פסקל פרץ-רובין)

לחם ביתי

החומרים (ל־4-3 לחמים דקים):
• 500 גרם (½3 כוסות) קמח מנופה
(אפשר לשלב קמחים שונים)
• 25 גרם שמרים טריים
• 1 כפית מלח
• 1 כף סוכר
• 3 כפות שמן
• 1־½1 כוסות מים
להברשה:
• 1 ביצה
• 1 כף מים
• מלח גס, זעתר, פלפל שחור גרוס, פלפל אדום יבש גרוס, שומשום, קצח, רוזמרין קצוץ

אופן ההכנה:
מערבבים בקערת מערבל עם וו לישה את הקמח והשמרים. מפזרים מסביב את המלח, הסוכר והשמן.

לשים ומוסיפים בהדרגה מים, עד לקבלת בצק אחיד הניתק מדופנות הקערה. כמות המים משתנה בהתאם לסוגי הקמחים ששולבו בבצק, לכן יש להוסיף את המים בהדרגה ואם צריך, מוסיפים עוד ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

מכסים ומשהים במקום חמים להתפחה כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

מחלקים את הבצק ל־4-3 חלקים. לשים ומרדדים כל חלק לגליל בקוטר 3 ס"מ, ומסדרים ברווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

טורפים את הביצה והמים ומברישים בתערובת את הבצק. מפזרים מעל תבלינים לפי הטעם, מכסים ומשהים להתפחה כ־20 דקות נוספות.
אופים כ־25 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שקיסם הננעץ בלחמים יוצא נקי ויבש.

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כשעתיים ורבע
סוג המנה: פרווה 

לחם ביתי (צילום: פסקל פרץ-רובין)
לחם ביתי (צילום: פסקל פרץ-רובין)