במרכז מסעדת “טרי בראסרי” ברחובות ניצב עץ תות. המלצרית, שמשרתת אותנו בנאמנות, מגלה לנו במבוכה שמעולם לא ראתה פרי על העץ, היא רק יודעת שהעץ בן 120. עץ במרכז מסעדה הוא מחזה בלתי רגיל, והוא מושך את תשומת לבנו לכל אורך הארוחה. האם יש כאן קינוחים המבוססים על תותים? אנחנו תוהים. התשובה שלילית.

אבל יש כאן לא מעט מנות - שלא לומר, מגוון עשיר ומרשים – שמפצות על כך. 12 מנות ראשונות, שש מנות עיקריות, ארבעה סוגי פסטות, שלושה סלטים, שלושה סוגי פיצות. המבחר בתפריט מגרה, הפירוט משביע רצון, והתחושה היא של בראסרי כהלכתו.

טרי בראסרי המבורגר ביין (צילום: פרטי)
טרי בראסרי המבורגר ביין (צילום: פרטי)

כצפוי, המנות יוצאות כשהן נראות מוקפדות, גם אם נדמה שיש לטבחים התלהבות יתר בהכנתן. את הארטישוקים על הפלנצ’ה הסתירו עלי הרוקט הרחבים (ששמם, אגב, לא נכלל כחומר גלם בתפריט). מי שחופר, מוצא את השלל המוחבא – לבבות ארטישוק עשויים טוב, מתובלים בנדיבות ועסיסיים (52 שקלים).

גם רבע הכרוב מצליח לשמח אותנו: כאן שורפים את שולי עליו בתנור, ומפזרים עליהם חמאה, רוטב עגבניות ואיולי שום. זו מנה שאפשר להכין בבית, אבל היא לעולם לא תהיה טעימה כמו זו שמכינים במסעדות. נדמה לנו שגם איל שני היה מחבב אותה (48 שקלים).

המלצרית מתעקשת שנבחר את ההמבורגר ביין אדום. “זו מנה שלא אוכלים במקומות אחרים”, היא אומרת. לשולחן מוגשת קציצה במשקל 300 גרם, עשויה מבשר שיושן במשך שלושה שבועות לדבריהם, נטולת לחמנייה, שוחה ברוטב יין אדום. טעים? טעים. מנה שלא אכלנו מעולם? ובכן. אולי חידוש למי שרגיל לאכול המבורגר עם צ’יפס ברשת מזון מהיר. אנחנו, שבעי קרבות ומסעדות, שכבר ראינו בחיינו המבורגר או שניים ללא לחמנייה, כבר יותר סקפטיים.

טרי בראסרי טרי בראסרי ארטישוקים בפלנצ'ה מכוסים בעלי רוקט (צילום: פרטי)
טרי בראסרי טרי בראסרי ארטישוקים בפלנצ'ה מכוסים בעלי רוקט (צילום: פרטי)


אומנם הרמה גבוהה, אבל לא צריך להתלהב; זו התחושה שאפפה אותנו בזמן הבילוי למרגלות ענפי הטרי בבראסרי: המסעדה טובה, אבל לא מצאנו בה בשורה קולינרית יוצאת דופן.

“טרי בראסרי", הרצל 194, רחובות, 08-947-3850

חדשות האוכל

5 קינוחי שוקולד (וליקר אחד)

עוגת שוקולד ללא גלוטן עם מוס קרמל. "ביגה" בחורב, חיפה, 42 שקלים

עוגת שוקולד, מוס קרמל ואגוזי לוז (צילום: יח''צ לימור כרסנטי)
עוגת שוקולד, מוס קרמל ואגוזי לוז (צילום: יח''צ לימור כרסנטי)

"נמסיס" שוקולד ללא קמח, “סיטרה" בתל אביב, 52 שקלים

''נמסיס'' שוקולד ללא קמח (צילום: יהונתן בן חיים)
''נמסיס'' שוקולד ללא קמח (צילום: יהונתן בן חיים)

SMA SHAKES, ליקר שוקו־בננה במרקם מילקשייק, “בנא משקאות", 94.9 שקלים

ליקר שוקו-בננה (צילום: יחצ חול)
ליקר שוקו-בננה (צילום: יחצ חול)

טארט שוקולד רובי על בצק שקדים, “סילו" בחולון, 55 שקלים

טארט שוקולד רובי על בצק שקדים (צילום: יחצ)
טארט שוקולד רובי על בצק שקדים (צילום: יחצ)

אוניקס שוקולט, ONYX בחיפה, 42 שקלים

אוניקס שוקולד (צילום: אנטולי מיכאלו)
אוניקס שוקולד (צילום: אנטולי מיכאלו)

מוס שוקולד ולרונה, בית קנדינוף ביפו, 44 שקלים

מוס שוקולד ולרונה (צילום: יחצ)
מוס שוקולד ולרונה (צילום: יחצ)

צועדים על הקיבה

שאול בן אדרת, פיצה שגב, באיירן, פוד טראקס ואטרקציות קולינריות נוספות יככבו בפסטיבל הקיץ של “חבר”, מועדון משרתי הקבע והגמלאים, שיתקיים ב־11 עד 13 ביולי, שני עד רביעי, בחניון הגולפיטק בגני יהושע תל אביב. במקום יהיו גם מופעי קרקס, תערוכת תלת־ממד, מתחם ציורי רצפה ועוד. 

פודטראק- פסטיבל חבר (צילום: יחצ)
פודטראק- פסטיבל חבר (צילום: יחצ)