נראה שגם בישראל מתחילים להתאהב בשואו קולינרי. הנה, במסעדת “סלון יווני” החדשה באשדוד מוגש למרכז השולחן חלוק אבן תמים. המלצר שופך עליו כוהל נקי ומדליק אותו באמצעות גפרור. התוצאה: שבריר שנייה של אש עוצמתית הנדלקת בהפתעה, בבום. כוונת המשורר היא הפיכת האבן לכלי בישול, וצליית הבשר עליה. המחזה עשוי להרשים, אולם באותה המידה שהוא עלול להפחיד. בהמשך לפנייתנו, ב”סלון יווני” מרגיעים: “כל חברי הצוות עברו הכשרה, לא הייתה לנו בעיה עם זה עד היום. בהחלט נשים לב לכך”.
לאחר שנרגענו, פנינו למנה שלשמה התכנסנו: צליית בשר הסינטה הנא שקיבלנו, על גבי חלוק האבן. המנה, המזוהה עם מסעדת “הטרקלין” המוערכת בתל אביב כבר כמעט 20 שנה, היא אטרקציה בזכות האקט המשתף את הסועד בצליית הבשר שהוא בעצמו אוכל. עם זאת, נדמה שהבשר כאן קצת יותר מסטיקי ודורש לעיסה מרובה, אולי מפני שנפרס בצורה עבה מדי (108 שקלים). כשחלוק האבן התקרר, ביקש המלצר להדליק אותו שוב. סירבנו, כמובן. נעדיף כבר לאכול את הבשר נא.
“סלון יווני” של השף המוערך גיא פרץ מגיעה לאשדוד אחרי הצלחה כבירה במתחם סי אנד סאן בתל אביב. באשדוד, באותו המקום בדיוק שבו ממוקמת המסעדה כעת, במלוןWEST, פעלה עד לפני שמונה שנים מסעדת “אנדיב” של פרץ, שהייתה אחת המוצלחות באזור הדרום. והנה פרץ חוזר לעיר עם בשורה חדשה, המתבססת על תפריט ענקי, רב מנות, מגוון ומרשים. עד כמה מרשים? ספרנו מעל ל־50 מנות.
בפתח “סלון יווני” מקרר בשרים גדול ומרשים, המעניק תחושה של טריות. המחירים כאן נעים בין סבירים (לחם פאגוס יווני עם מטבלים ב־24 שקלים, דגים שלמים ב־119 שקלים) ליקרים (סלט עגבניות ב־65 שקלים, לב ארטישוק על פחמים ב־68 שקלים). להגנת “סלון” אפשר לומר שהאירוח ברמה גבוהה - העיצוב יפהפה, המוזיקה אותנטית והשירות נעים ומתחשב. הסומליה הכין לנו קוקטייל אגסים שבושלו על ידו(!) עם ענף רוזמרין, על טקילה וסגירה של יין לבן מבעבע. מקורי ומרענן.
אחת ממנות התפריט היא הפאווה, שכאן מציגים אותה כ”חומוס של יוונים”. למעשה, מדובר בזן של אפונה צהובה הגדלה באי סנטוריני. את האפונה מייבשים בשמש, ולאחר מכן היא עוברת תקופת יישון במרתפים קרירים חצובים בסלע וולקני ברחבי האי. את המנה מגישים כקרם אפונה צהובה. הפאווה שקיבלנו הייתה מעט נוזלית מדי, ואם כבר במרקמים עסקינן, היא הזכירה יותר טחינה מאשר חומוס.
מרוב התלבטות לגבי בחירת המנה העיקרית, בהמלצת המלצר הזמנו פלטת בשרים מרכזית לשולחן, שתשרת את כולם. הפלטה, המוגשת בפרזנטציה יפהפייה על מגש עץ, כוללת קבב טורקי פשוט מצוין, שיפוד פרגיות, אנטרקוט אנגוס ואסאדו על העצם במשקל כולל של 1.2 קילו, כולל ירקות צלויים ועושר קולינרי שבהחלט מספק ומפנק.
“סלון יווני", הטיילת 21 (מלון WEST), אשדוד, 0502902777
חדשות האוכל
על העגבנייה לבדה
“אכלתי עגבנייה ב־24 דולר, תקראו למשטרה”, נכתב ב“ניו יורק טיימס” בביקורת על מסעדת “הסלון” של אייל שני. והנה, “מר עגבנייה” יגיע ל”אגרומשוב”, התערוכה החקלאית הוותיקה והמובילה בישראל שתתקיים בבנייני האומה בירושלים ב־5־6 בספטמבר, במטרה לבחור את העגבנייה הטעימה והאיכותית מכולן, מקרב הזנים החדשים בישראל. מחכים לדוז פואה.
5 קופסאות אוכל מומלצות
Flying Tiger copenhagen,
20 שקלים
H&M,
49.90 שקלים
BLOOM,
29.90 שקלים, להשיג בקרביץ
NEXT,
54 שקלים
Gadgetshop,
139 שקלים