ראש השנה הוא תור הזהב של המעדניות והמסעדות הביתיות. בעשור האחרון נהיינו מפונקים: למה צריך לבשל ולהשתגע, אם אפשר להזמין אוכל ביתי וטעים מבלי לקום מהכורסה? גם מי שידו אינה משגת, יכול להכין את רוב המנות בבית ולרכוש את ההשלמות במעדנייה. במובן הזה, "סנדר" הוא אופציה מצוינת.

סיפורה של "סנדר" מתחיל הרבה לפני הקמתה: האב דוד שרייבר, שהיה פרטיזן במלחמת העולם השנייה, לא ידע לבשל, אך התמחה בהשגת אוכל מהגרמנים בדרכים יצירתיות. לאחר שעלה ארצה, צירף אליו את חברו אלכסנדר סנדר, ועם ההכרזה על הקמת המדינה פתחו השניים מסעדה ביפו.

סנדר  (צילום: צילום פרטי)
סנדר (צילום: צילום פרטי)

השף סנדר, שהלך לעולמו לפני שנים רבות, החל להכין אוכל פולני מסורתי מבית השטייטל. בשנת 1960 הועתקה המסעדה לפאתי שוק לוינסקי בתל אביב, תוך שימור מסורת הצניעות שאפיינה את המקום: שולחנות קטנים ואינטימיים ועיצוב פשוט שכולל קיר תמונות של גדולי האומה לדורותיהם. כשסנדר יצא לפנסיה, שרייבר החליף אותו במטבח, וב־1989 החליף אותו הבן, זמי, שמבשל במקום עד היום את המתכונים המסורתיים.

מי שחשקה נפשו במאכלים המסורתיים מבית סבתא, ימצא ב"סנדר" נשכחות: חמין כהה, עשיר וקטיפתי, קישקע אמיתי, כבד קצוץ (ולא טחון). בסלט הביצים יש רמיזות קלות לשמאלץ של סבתא, וכמובן קיגל.

לכבוד החג המתקרב מציעים במסעדה בין היתר גם ארוחת חג לחמישה סועדים. במחיר הוגן של 1,099 שקלים, מקבלים שלל מנות ראשונות: 500 גרם כבד קצוץ, חמש יחידות גפילטע פיש, חזרת, סלט ביצים, סלט סלק חמוץ מתוק בכמות נדיבה, סלט חצילים, ליטר(!) חמוצים מעורבים (כרוב ומלפפון תוצרת בית) ושני ליטרים מרק עוף עם עשר יחידות קרעפלך. למנות עיקריות מוצעות לבחירה חמש מנות: בשר צלי ברוטב, לשון עגל (שאהבנו מאוד!), קציצות עוף ברוטב צלי או מנות שוק אווז ברוטב תפוזים (בתוספת 75 שקלים). כתוספות: כמויות נדיבות של תפוחי אדמה בתנור, אורז בסמטי וצימעס. לקינוח תשכחו מעוגת שוקולד – כאן מגישים קיגל!

אחרי שדגמנו מבחר מנות, אנחנו יכולים לומר בבטחה שגם יוצאי עדות המזרח ייהנו. 

"סנדר", לוינסקי 54, תל אביב, 0559536665 ובאתר (כשר)

חדשות האוכל

על המגש

מגשי החג של "קייטרינג מונייר" כל כך יפים ומדויקים - שאין אורח שיוכל להתאפק מלטעום מהם. הם מיניאטוריים ומושקעים מאוד, וכל ביס מהפינגר פוד המשובח הזה שונה מהאחר. המנות לא מיועדות לארוחה עיקרית, אלא לאירוח חברים ובני משפחה לבראנץ' או לאחרי צהריים במרפסת.

בנוסף, ב"מונייר" מציעים חבילת מנות המספיקות ל־20 איש. באופציית המתוק־מלוח, למשל, תמורת 1,666 שקלים תקבלו מגש של מיני בייגל עם חציל ופטה (20 יחידות), מגש עם פרעצל וסלט ביצים, טארטלט שקדים ותפוחים (15 יחידות), שתי עוגות דבש, מגש מוס רימונים מצוין (12 יחידות), מגש מפירות החג ושני בקבוקי ג'ין רימונים. הפרזנטציה מושלמת, ואת המחמאות יגרפו המארחים.

קייטרינג מונייר מציעה קולקציית מגשי אירוח (צילום: אפיק גבאי)
קייטרינג מונייר מציעה קולקציית מגשי אירוח (צילום: אפיק גבאי)

ניתן גם לרכוש מגשים בודדים - לבחירתכם מתוקים או מלוחים- בהם מיני קישים, פרעצל זוקיני, קינואה ואנטיפסטי, גבינות משק ומטבלים, או קינוחים מטריפים מהקונדיטוריה - עוגות דבש, אקלר, מוס רימונים, טארטלט שקדים ותפוחים, טראפלס תמרים, ג'ין רימונים ומקרונים בטעם חדש ורענן: תפוח (החל מ־170 שקל למגש). אהבנו!

"מונייר", הזמנות באתר (כשר)