בלינצ’ס קוטג’ ותות מתוק

החומרים:

לבלילה:
1 כוס חלב תנובה (140 מ״ל)
1 כוס קמח (140 גרם)
2 ביצים בגודל L
2 כפות שמן
קורט מלח

למלית:
1 קוטג’ תנובה 9%
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות קורנפלור
1 כף תמצית וניל
1 ביצה בגודל L
מעט קליפת תפוז מגוררת

להגשה:
ריבת תות
אבקת סוכר
תותים טריים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי המלית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור. 

מערבבים את כל מרכיבי בלילת הבלינצ׳ס, עד לקבלת מרקם חלק וללא גושים.

מחממים היטב מחבת עם מעט שמן, יוצקים מהבלילה ומזיזים את המחבת עד שהבלילה מרוחה על כולה. מטגנים עד לקבלת צבע מעט זהוב,
הופכים ומטגנים דקה נוספת. ממשיכים עם שאר הבלילה.

מניחים בכל בלינצ'ס כף אחת מהמלית שהכנו מראש ומגלגלים לרולים.

מחממים תנור ל־180 מעלות. מסדרים את הבלינצ'סים בכלי אפייה, ואופים כ־20 דקות לקבלת מראה מעט זהוב וקריספי.

שמים מעל ריבת תות, מפזרים אבקת סוכר, מניחים לצדם תותים טריים ומגישים.

בתיאבון!