שום הוא מרכיב חשוב בבישול וטעמו מהווה בסיס משובח למגוון מאכלים ורטבים, אבל לקלף אותו נחשב לאחת המשימות המעצבנות והשנואות ביותר במטבח, שלא לדבר על זה שהקליפות נדבקות לכל דבר והריח לא עוזב את הידיים.

למרות שכיום ישנם פתרונות בדמות שום כתוש או שום גבישי, אם אתם מעוניינים בתבלין טרי ובשיניים שלמות כדי להוסיף אותן לתבשילים שלכם - אין מנוס מלקלף את שיני השום - פעולה שמבזבזת לנו מצרך יקר - זמן.

שף מאתר "Food wishes" שיתף טכניקה פשוטה, קלה ומהירה שהוא למד מכוהנת הלייף סטייל מרתה סטיוארט, באמצעותה תקבלו 20 שיני שום קלופות בפחות מחצי דקה.

מה צריך לעשות:

לפרק את ראש השום לשיניים

להניח בקערה

לכסות את הקערה בקערה זהה הפוכה

לשקשק 20 שניות

במהלך השקשוק הקליפות ינשרו משיני השום

צפו: