החל מיום חמישי הקרוב, ה-27/10 יפעיל Foodish, אגף הקולינריה של 'אנו- מוזיאון העם היהודי', פרויקט קולינרי חדש: סדנאות והרצאות אוכל שיועברו אונליין על ידי טובי הבשלנים של המטבח היהודי בעולם. הסדנאות יוצעו ללא תשלום, והכל למען חיזוק תושבי ישראל וגיוס תרומות שיופנו למזון, ציוד וכלי מטבח לתושבים המפונים מביתם מדרום הארץ וצפונה.
במשתתפים: ג'ייק כהן הניו יורקי, על מיליון עוקביו באינסטגרם (jakecohen), שיכין עוגת בבקה לשבת, עידן חבסוב, הידוע בחשבון האינסטגרם שלו כ-"חלה פרינס" (challaprince), שילמד איך לקלוע חלת מגן דוד, סבינה פרנקוז, השפית הראשית של המוזיאון לתולדות יהודי פולין בוורשה, שתלמד איך להכין קרעפלך אוכמניות בעזרת מתכון מסורתי, ד"ר הלן ג'אווהארה פינייר מצרפת שתכין פאי גבינה מלוחה מחצי האי האיברי, ליאור משיח, השף קונדיטורית שהפכה לשם דבר בישראל ותערוך סדנת אפייה לעוגיות להורים וילדים, רותם ליברזון, מאושיות הקולינריה הבולטות של ישראל, שתכין מרק פרסי עשיר ומנחם, ג'ואן ניית'ן האמריקאית, מעמודי התווך של המטבח היהודי בעולם, ועוד ועוד.
את התכנית בנה ומפעיל Foodish, אגף הקולינריה של 'אנו - מוזיאון העם היהודי', כחלק מ'אנו ביחד', פרויקט תוכן און ליין רחב יותר של המוזיאון, אשר מציע כבר מהשבוע הראשון של הלחימה מפגשי תוכן בזום, הרצאות ומפגשים למען הקהל הרחב, ללא תשלום. גם פרויקט סדנאות והרצאות האוכל, בהן ניתן יהיה לצפות ישירות דרך האתר של Foodish, יהיה כולו שירות חינם לציבור הרחב. מי שירצה, יוכל להעביר תרומה שתיועד כולה לאוכל חם וציוד מטבח למען התושבים שפונו מביתם בשל איום המלחמה .
את המידע המלא ובו כל רשימת הסדנאות המתעדכנות, ימים ושעות, ניתן למצוא באתר של אנו – www.anumuseum.org.il