בפרק שישודר הערב (רביעי) במסגרת "אוטו מנצח", השף אסף גרניט ורותי רוסו יציגו את המתכון שלהם לעוף בקארי. סידרנו לכם הצצה מיוחדת לפרק, כמו גם את המתכון המלא.
"לא בטוח שהיפנים היו חותמים על זה": ממה הופתע פרופ' רפי קרסו?
שיק שק שוק: המתכון לקוקטייל החלומות יותר פשוט משחשבתם
קארי קאריבי
החומרים (ל-4 מנות גדולות):
1 כף גדושה של מחית קארי תאילנדית אדומה (מגיע בקופסאות פלסטיק)
3 כפות שמן
500 מ״ל חלב קוקוס
700 גר של קוביות דלורית קלופה
4 בצלים סגולים הכי קטנים שתמצאו קלופים
4 שיני שום שלמות
1 מקל קינמון
כף גדושה של סוכר חום דמררה
אפשרות: 5-6 עלי כפיר ליים יבשים או קפואים
3 כפות רוטב דגים (לא חובה אבל מומלץ. אל תילחצו מהריח שלו, הוא נעלם)
1/2 כוס קוביות עגבניות קלופות משומרות או טריות
500 גר קוביות פרגיות/קוביות דג/טופו
200 גר שעועית ירוקה עדינה קפואה
אפשרות: 1/2 כוס שעועית אדומה מבושלת
להגשה: ליים או לימון חתוכים מוכנים לסחיטה, הרבה כוסברה טרייה ומי שאוהב אפשר להוסיף צ׳ילי אדום.
הכנה:
מחממים את השמן במחבת סוטז או בקרסול גדול עם שוליים גבוהים.
מוסיפים את תערובת הקארי ומהערבבים עד שכל הבית מריח ומי שמבשל מתעטש זה הסימן הכין טוב.
מוסיפים את החלב קוקוס, קוביות דלורית, הבצל, השום, הקינמון, הסוכר, רוטב הדגים והעגבניות - מכסים ומבשלים בביעבוע עדין כ-15 דק עד שהדלורית מתרככת מעט.
מוסיפים את הקוביות עוף/דג/טופו ומבשלים 20 דק נוספות.
מוסיפים את השעועית הירוקה (וגם את הארומה אם בחרתם להוסיף) ומבשלים עוד 5 דק.
לפני ההגשה מוסיפים ערמה טרייה של כוסברה מעל ולימון או ליים חתוך בצד.
מומלץ להגיש עם אורז לבן.