פורים עוד רגע כאן, ואף שמצב הרוח אינו בשמיים, בלשון המעטה, המצווה היא להיות בשמחה בחג זה. אז גם השנה הילדים יתחפשו ונכין משלוחי מנות, נשב לסעודת פורים וננסה להכניס קצת צבע ושמחה לשגרה הקשה. 

למתכונים נוספים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל

השנה החלטתי לעצב שולחן קצת אחר לכבוד סעודת פורים, שיהיו בו סידורי פרחים מפתיעים. בין הענפים הירוקים והפרחים הצבעוניים ישולבו גם ירקות וממתקים. לצורך העניין ביקשתי את עזרתה של יעל אלבאום־שיין המוכשרת. יעל היא שוזרת פרחים ומעצבת אירועים, גם חתונות ובר מצוות וגם אירועי קונספט מיוחדים. 

פסקל ויעל (צילום: פסקל פרץ־רובין, יעל אלבאום־שיין)
פסקל ויעל (צילום: פסקל פרץ־רובין, יעל אלבאום־שיין)

אל השזירה והעיצוב היא הגיעה במקרה. את דרכה המקצועית התחילה כשסיימה תואר שני בפסיכולוגיה חברתית מאוניברסיטת בר־אילן, ושימשה כמנהלת משאבי אנוש במשך 12 שנים. בשלב מסוים חיפשה שינוי וביקשה לשלב יצירתיות עם חיבור וקשר עם אנשים, כך מצאה את המקום היצירתי של שזירת פרחים ועיצוב אירועים, שמחבר בין שני העולמות. 

המומחיות שלה הוא שזירה ועיצוב עם פרחים, תוך שימוש בכלים לא קונבנציונליים וחומרי גלם לא שגרתיים, מה שיוצר בסופו של דבר את אפקט ההפתעה והיופי.  

בחרנו להציע לכם לעצב שולחן חגיגי לפורים, סוג של ראנר המורכב מפרחים, פירות וירקות. יעל הדגימה הכנת סידור פרחים משגע, כאשר ירק אכיל משמש כאגרטל. בנוסף, הכנו כלי ייחודי למשלוח מנות. במקום סלסילת קש או צלחת עטופה בצלופן, עיצבנו משלוח מנות בין פרחים וענפים ירוקים. כל הטוב הזה ממש לא מסובך להכנה. כל שנותר הוא להפשיל שרוולים, וקדימה לעבודה.
חג פורים שמח.

יעל שוזרת (צילום: פסקל פרץ־רובין, יעל אלבאום־שיין)
יעל שוזרת (צילום: פסקל פרץ־רובין, יעל אלבאום־שיין)

שזירת פרחים בתוך כרוב

החומרים והכלים:

• ספוג ירוק (לקנייה במשתלה או בחנות פרחים)
• 1 כרוב סגול גדול
• 10 פרחים מסוגים שונים עם תפרחת קטנה ועדינה: גיבסנית, פרח השעווה, חרצית ירוקה, נורית, טווידה
• מזמרה, סכין חיתוך, רדיד אלומיניום
• שיפודים קצרים או קיסמים 

אופן ההרכבה:

מניחים את הספוג הירוק בכלי, מוזגים מים עד לגובה כפול מגובה הספוג. משהים במשך כ־10 דקות, עד שהספוג שוקע וספוג כולו במים. 
חותכים במרכז הכרוב פלח, בדומה לפלח אבטיח, בערך 1/6 מגודלו של הכרוב. חותכים יריעה מרדיד האלומיניום ומרפדים בה את החלל שנוצר בכרוב, למניעת מגע בינו לבין הפרחים. 

חותכים בערך 1/8 מהספוג ומתאימים אותו לחלל שנוצר בתוך הכרוב. נועצים מספר קיסמים או שיפודים קטנים בין הספוג לכרוב כדי לייצב אותו. נועצים את הפרחים בתוך הספוג תוך מתן תשומת לב לצבעוניות. 

שזירת פרחים בתוך כרוב (צילום: פסקל פרץ־רובין, יעל אלבאום־שיין)
שזירת פרחים בתוך כרוב (צילום: פסקל פרץ־רובין, יעל אלבאום־שיין)

משלוח מנות / זר פרחים, ממתקים ואוזני המן

הממתקים צריכים להיות בעלי מרקם רך, על מנת שנוכל לשפד אותם. 

החומרים: 

• 1 כלי צבעוני בגובה כ־15 ס"מ ובקוטר 10־15 ס"מ (למשל כוס מאג אישית)
• ⅓ ספוג ירוק ברוחב הכלי (לקנייה במשתלה או בחנות פרחים)
• 4־3 ענפי רוסקוס/פיטוספורום איטלקי
• 1 ענף אקליפטוס המקור
• 5־4 ענפי חרצית
• 3־2 ענפי לימוניום
• 3־2 ענפי פרח השעווה
• אפשר לבחור בפרחים אחרים דוגמת ליזיאנטוס, ורדים או ציפורן 
• 4־3 אוזני המן 

הממתקים: 

• 3־4 ממתקים מכל סוג: סוכריות טופי, סוכריות גומי, מסטיקים עגולים, סוכריות ג'לי, נחשים, מרשמלו, פררו רושה, חטיפי שוקולד (או כל חטיף אחר שאוהבים)
• סוכריות על מקל מסוגים שונים

אביזרי העבודה:

• 30־40 שיפודי עץ באורך 20 ס"מ (אפשר לקצר שיפודים ארוכים לאורך הזה)     
• סלוטייפ וסרטי קשירה 
• 4־3 שקיות צלופן קטנות 
• מזמרה
• סכין חיתוך, מספריים

אופן ההרכבה:

מרטיבים את הספוג הירוק במים ומכניסים אותו לכלי שבחרנו. אם הכלי שקוף, רצוי לרפד את הדפנות בצלופן מקומט כדי להסתיר את מראה הספוג. 

נועצים את הענפים הירוקים (הרוסקוס) בחלק העליון של הספוג מכל צדדיו, כדי לקבל צורה כדורית. משפדים כל ממתק על שיפוד משלו. מניחים כל אוזן המן בשקית צלופן קטנה, לשמירה על הטריות, וקושרים בסרט לשיפוד. נועצים את הפרחים וביניהם את שיפודי הממתקים בגבהים שונים תוך מתן תשומת לב לצבעוניות.

ראנר צמחייה, נרות ופירות 

החומרים והכלים:

• 5־10 ענפי אקליפטוס המקור (אפשר גם פיטוספורום וסהרון) 
• 30־20 ראשי פרחים: גיבסנית, ליזיאנטוס, ציפורן, חרצית (או פרחים אחרים שמחזיקים מעמד ללא מים במשך מספר שעות)  
• פירות וירקות: לימונים, תפוחים, גמבות, פלפלים צהובים, קלמטינות, תפוזים, רימונים (או פירות וירקות אחרים, לפי רצונכם) 
• 4־3 נרות ריחניים בכלים שקופים
• מזמרה, מספריים

אופן ההרכבה:

מסדרים במרכז השולחן ולאורכו את ענפי האקליפטוס, בצורה ישרה או מסולסלת, כמו ראנר מבד. משלבים בין הענפים את הנרות, הפרחים, הירקות והפירות לפי צבעים וצורות.

שזירת פרחים, פירות וירקות

החומרים והכלים:

• אגרטל או כלי קיבול אחר      
• ⅓ ספוג ירוק (לקנייה במשתלה או בחנות פרחים)
• כלי צבעוני בגובה 15 ס"מ ובקוטר 10־15 ס"מ
• 10 שיפודי עץ באורך 20 ס"מ (אפשר לקצר שיפודים ארוכים לאורך הזה)
• מזמרה, מספריים, סכין חיתוך

צמחים ופרחים:

• 15־20 ענפים של צמחים ירוקים באורך 15 ס"מ: רוסקוס, אקליפטוס המקור, פטיספורום
• 15 פרחים מ־2־3 סוגים: ליזיאנטוס, ורד, ציפורן, חרצית

פירות וירקות: 

• פלפלים צבעוניים קטנים, תפוז סיני, עגבניות שרי, צנוניות, לימונים, תותים (או כל פרי או ירק אחר שאפשר לשפד) 

ירקות ככלי קיבול בשולחן או מזנון (צילום: פסקל פרץ־רובין, יעל אלבאום־שיין)
ירקות ככלי קיבול בשולחן או מזנון (צילום: פסקל פרץ־רובין, יעל אלבאום־שיין)

אופן ההרכבה:

מניחים את הספוג הירוק בכלי, מוזגים מים עד לגובה כפול מגובה הספוג. משהים במשך כ־10 דקות, עד שהספוג שוקע וספוג כולו במים. 
מניחים את הספוג הרטוב בכלי הצבעוני, כך שהוא יבלוט כס"מ וחצי מעל שפת הכלי.

מסירים את העלים מהחלק התחתון של הצמחים ונועצים את הענפים כ־2 ס"מ בתוך הספוג. יוצרים מעין מסגרת כדורית. שוזרים את הפרחים בין הענפים. משפדים את הפירות והירקות ונועצים אותם בין הפרחים והענפים, בגבהים שונים, כך שהשיפוד לא ייראה. 

סדור פרחים מרכז שולחן עם פרי וירק  (צילום: פסקל פרץ־רובין, יעל אלבאום־שיין)
סדור פרחים מרכז שולחן עם פרי וירק (צילום: פסקל פרץ־רובין, יעל אלבאום־שיין)

לעוד רעיונות וטיפים לעיצוב אתם מוזמנים להיכנס לפייסבוק של יעל.

טיפסקל:

# אפשר להשתמש בפלפלים בצבעים שונים כבכלי קיבול לסכו"ם, או ליצור בתוכם סידורי פרחים קטנים ונמוכים, שאותם מפזרים לאורך השולחן.