באתר רשת המסעדות האיטלקיות העולמית “סרפינה" ממוקמת ישראל בין טורקיה (אהובתנו לשעבר) ובין ערב הסעודית (אהובתנו לעתיד). לצד פרטי המסעדה התל־אביבית נמצאים גם סניפים בהודו, ביפן, בפורטו ריקו, בארצות הברית וכמובן באיטליה. שלוש מסעדות בלבד תמצאו במדינת המגף – כולן בעיר פדובה, שבה התגורר גלילאו (בטורקיה, אגב, תמצאו ארבע מסעדות).
מתכון עם זיכרון: עוגת הגבינה האהובה על יהונתן יוסף ברנד שנפל ברצועת עזה
עצמאות על הצלחת: איך תעברו את המנגל ללא תוספת מיותרת של קלוריות?
ברשת העולמית מספרים בגאווה שכל ההוז אנד הוז אכלו במסעדה, בהם טראמפ וקלינטון (לא יחד), ביונסה וג’יי.זי, הקרדשיאנס (שתומכים בישראל) וג’יג’י חדיד (שהעלילה על ישראל), כנראה שגם סמי וסוסו. הרשת, שתחגוג בשנה הבאה חצי יובל, הוקמה בידי שני גברים איטלקים־אמריקאים שאבדו בלב ים ונחלצו באורח נס – אבל זה כבר סיפור לפעם אחרת.
החדשות הטובות הן שמכל הסניפים ברחבי תבל, התמזל מזלכם להיות קרובים דווקא למסעדה הישראלית, מנימוק מרכזי אחד: המנות בתל אביב גדולות ונדיבות באופן משמעותי - פסטה בעולם היא מנת ביניים במשקל של 120 גרם, ובישראל פסטה היא מנה עיקרית בתפיסה, לכן היא נמכרת במשקל 200 גרם; פיצה אישית בניו יורק היא בקוטר 28 ס"מ, במסעדה בישראל קוטרה 32 ס"מ. הישראלים, מתברר, אוכלים בעיניים ואוהבים שפע. אז איך זה שכולם בתל אביב כל כך חטובים? אניגמה.
“סרפינה" היא לא רק מסעדה יפהפייה, היא גם נעימה במיוחד ומסבירת פנים. תקרתה גבוהה, גודלה מרשים, העיצוב חם בגוני עץ ועל הקיר המרכזי פסיפס ענקי בדמותה של סופיה לורן. מצד אחד, “סרפינה" הדורה וניתן לארח בה אורחים רמי מעלה; מהצד האחר, היא משפחתית וניתן להרגיש בה בנוח גם עם פעוטות מרעישים.
במסעדה ממוקם גם טאבון שבו נאפות הפיצות; חלק מבצק הפסטות מוכן במקום - פפרדלה, רביולי וקפלטי. מחירי חומרי הגלם של אוכל איטלקי נמוכים משמעותית, אולם שכר הדירה והארנונה בצפון תל אביב מקזזים את הרווחים. התוצאה היא יוקר מחיה ומחירים מעל לממוצע: פיצות החל מ־76 שקלים (מרגריטה) ועד 99 שקלים (כמהין וריקוטה); פסטות החל מ־72 שקלים (פטוצ’יני עגבניות) ועד ל־118 שקלים (פטריות כמהין שחורות). לא זול, אבל לא מחירים כאלה שיגרמו לכם להרהר פעמיים לפני הזמנת מנה. תכל'ס, כמעט בכל מסעדה אחרת הייתם משלמים יותר.
הפיצה פנטסטית. בגלל הילדים בחרנו בפשוטה יותר – רוטב עגבניות, מוצרלה ועלה בזיליקום למבוגרים, בצק דקיק בעל שוליים עבים וקריספיים, מוצרלה מצוינת ומהבילה בכמות נדיבה – לפעמים, זה כל מה שצריך כדי להרגיש שאין מה להשוות בינן ובין הפיצות שאתם מזמינים מהרשתות הגדולות.
מהפסטות בחרנו את הפפרדלה ראגו (114 שקלים) – בשר צלעות בבישול ארוך ובכמות נדיבה, עם ירקות שורש בדמי גלאס (ציר בקר עם רוטב אספניול), מנה כבדה למדי וטעימה למדי. במנה ראשונה שהזמנו, הארטישוק הצרוב הונח אחר כבוד מעל לריקוטה פרסקה ומתחת להר של ארוגולה שכיסה אותו עד צוואר – מנה שוברת שוויון וקלילה, רק מתומחרת מעט מעל לפופיק (58 שקלים). בשורה התחתונה: אולי אין תעוזה מרחיקת לכת במנות, אלא הולכים על הקלאסי; מהצד האחר, אין שום נפילות. הכל פיין, מדויק, טעים.
בשנה הבאה, אחרי שיהיה שלום, נאכל בסניף “סרפינה" בריאד.
“סרפינה", איינשטיין 10, רמת אביב,
תל אביב, 03־6579080 (לא כשר)
(דירוג של ארבעה כוכבים מתוך חמש)
עצמאות 76: ספיישל אוכל כחול–לבן
חמש מנות ישראליות
מנת פלאפל ישראלית, קפה גרג, 59 שקלים
חלת שניצל, רובע בר יין בהוד השרון ובתל אביב, 57 שקלים
פתיתים ודניס של מסעדת טאפה בחיפה, 94 שקלים
השקשוקה של אביעד, בזיליקה באשקלון, 65 שקלים
חומוס ופלאפל קטוגני, קיטו בראון בעפולה, 89 שקלים
חמישה מוצרים בצבעי הדגל
בקבוק תרמי של "הפיל היפני", 199 שקלים
מיקסר של דאבו פרו, 4,290 שקלים
מפיות דגל הלאום של מקס סטוק, 3.90 שקלים
סכיני ארקוס של קוק אנד בייק, 49 שקלים
סיר של סולתם, 149 שקלים שקלים