סיפורו של היוגורט מתחיל בשנת 1919 כשרופא יהודי בשם ד"ר יצחק קרסו, חיפש פתרונות למטופלים הרבים שלו שסבלו מבעיות עיכול. הוא החל לשלב חיידקים חיים ביוגורט ובדק את השפעתם. ד"ר קרסו הבין את יתרונותיו הרבים של היוגורט, והחל לשווק אותו בבית המרקחת שלו כתרופת מרשם. בעקבות הצלחת הפיתוח הקים קרסו מפעל קטן בברצלונה, והחל למכור יוגורט לקהל הרחב. למפעל הוא קרא "דנונה", על שם בנו הקטן והאהוב, דניאל ("דנון"), והציבור הרחב מיהר לאמץ את היוגורט כמאכל יומיומי.
המסעדה המיתולוגית בירושלים עלתה באש: "אבן דרך ומקום אגדי בעיר"
לא צריך עוד לטוס לטורקיה: האוכל המושלם הזה נמצא מתחת לאף שלנו
בשנת 1936 ד"ר ריכרד שטראוס, אשתו הילדה ובנם מיכאל היגרו מגרמניה לארץ ישראל. ריכרד הקים מחלבה קטנה בחצר ביתם בנהריה, עם השנים צמח מפעל "שטראוס" לחברה גדולה ומוכרת שהתמחתה במוצרי חלב וגבינות. לקראת סוף שנות ה-60 נחתמו הסכמים בין דנונה שמפעליה בגרמניה לבין חברת שטראוס והחל לעבור ידע בין המפעלים ובשנות ה-70 הושק לראשונה יוגורט דנונה בישראל.
לאחר מכן היוגורט צבר גלגולים וחידושים
• 1974: השקת יוגורט דנונה בישראל
• 1982: השקת יוגורט ביו - דנונה מביא לראשונה לצרכן הישראלי את גביע היוגורט דנונה BIO, מוצר הקיים בעולם מאז 1973
• 1987: השקת יוגורט דנונה לבן עם חתיכות פרי אמיתי
• 1992: השקת דנונה חצוי עם תוספות
• 1996: השקת יוגורט "ביו-פרו"
• 1997: השקת יוגורט דנונה דיאט עם חתיכות פרי
• 1998: השקת אקטימל - משקה יוגורט פרוביוטי
• 2005: השקת המותג אקטיביה
• 2016: השקת דנונה פרו
• 2024: השקת יוגורט דנונה SKYR!