שמעתם על הבראסרי החדש שנפתח בלב רוטשילד? כי אם לא תתנו לי לספר לכם. הברסארי החדש בשם ״קפה פטיט״, ממוקם ברחוב רוטשילד פינת יבנה בתל אביב. 

הברסארי מאופיין בסגנון עיצוב צרפתי ייחודי, עם קרניזים, שטיחים, אהילי מנורות וצמחייה ירוקה, ששילובם מייצר אווירה חמימה ואלגנטית. המקום כולל כ-120 מקומות ישיבה, חלקם בפנים וחלקם במרפסת החיצונית המשקיפה על שדרות רוטשילד, ובר מרכזי מעוצב עם היצע אלכוהול עשיר, לצד קוקטיילים ייחודיים הנרקחים במקום, העשויים ממרכיבים טריים ואיכותיים. 

המסעדה מציעה תפריט עשיר המשלב את מיטב מטבחי אירופה - צרפת, איטליה וספרד - עם פרשנות ים תיכונית, הכל במחירים נגישים. המנות נוצרו על ידי השף איוון מסלוב, שבין יתר המסעדות בהן עבד נמנות רפאל, הרברט סמואל וטופולופומפו. מאחורי "קפה פטיט" עומדת קבוצת מסעדנים ותיקה המפעילה מקומות נוספים כמו רופטופ 98 שעל גג מלון מאייר וקפה מאייר. המסעדה החדשה מציעה חווית אוכל משובחת עם נגיעות קלאסיות ופרשנות ים תיכונית במחירים נוחים, ומתאימה לכל מי שמחפש חווית אוכל אירופאית בלב תל אביב.

קפה פטיט בראסרי חדש (צילום: אנטולי מיכאלו)
קפה פטיט בראסרי חדש (צילום: אנטולי מיכאלו)

בין המנות 
Petit:
צלחת חריפים - 22 ₪ // טחינה הר ברכה - 16 ₪ // זיתים מתובלים – 24 ₪

Starters:
כרובית חרוכה ויניגרט יוזו וגזר, עלים ארומטיים – 48 ₪ // טרין כבד עוף צ'אטני עגבניות שרי, בריוש צלוי – 56 ₪ פרח קישוא ריזוטו עגבניות מיובשות, סלסה ורדה, בלילת בירה – 66 ₪ // קרפצ‘יו קולורבי קולורבי צלוי, צ'ימיצ'ורי עשבים, ברי ארומטית – 52 ₪ // ברוסקטה טונה אדומה איולי פלפלים, עגבניות, צלפים, בזיליקום – 72 ₪ // טרטר בקר פילה בקר, צלפים, חרדל, איולי, פרמזן, חלמון – 74 ₪ // קרפצ'יו דג ים רוטב הדרים, שאלוט, צ'ילי, צנוברים – 68 ₪ // ברוסקטה שרימפס זיתים, עגבניות, ציר סרטנים, חמאה ויין לבן – 78 ₪

Salads:
סלקים ואנדיב חסה, גבינת בושה, ויניגרט אגוזי לוז, אגוזי לוז מסוכרים – 62 ₪ // קיסר ביצה רכה, קרוטונים, אנשובי, פרמזן – 58 ₪.  // שוק והמאירי ירקות העונה, זיתים, גבינת המאירי, עלים ירוקים ארומטיים – 66 ₪ // ניסואז פטיט טונה אדומה צרובה, תפו"א אפוי, שעועית ירוקה, שרי, צלפים, ביצה – 78 ₪ 

 Pastas:
פטוצ'יני ארטישוק אלי אוליו - אספרגוס, עגבניות לחות, בזיליקום – 68 ₪ // ניוקי פורצ'יני בעבודת יד תערובת פטריות יער, אפונה, חמאה, שמן כמהין – 86 ₪ // אנילוטי גבינות בעבודת יד חמאת מרווה, אספרגוס ופקורינו – 88 ₪ // פפרדלה טריה ראגו לחי ירקות שורש, עגבניות, יין אדום – 92 ₪ // לינגוויני דג מפורק קרם עגבניות, אריסה, לימון כבוש, צלפים – 98 ₪ // פפרדלה טריה פירות ים שרימפס, קלמרי, מולים, זוקיני, עגבניות שרופות – 109 ₪ 

 Main Dishes:
ריזוטו ירוקים אספרגוס, אפונה, בזיליקום – 77 ₪ // שיפוד פרגית דמי גלאס עוף, ירקות שורש ותוספת – 89 ₪ // פילה דג ים קרם כרובית, עגבניות צלויות, זיתים ותרד – 98 ₪ // אנטריקוט 300 גרם דמי גלאס, ברוקולי ותוספת – 158 ₪ 

 Desserts:
פלאן פריזאי מרמלדת גרידת תפוז, פילטים תפוז – 52 ₪ // נמסיס שוקולד של נעמה קרמל מלוח, טויל שומשום וגלידת שומשום שחור – 56 ₪ // קראק פאי - קראנצ' שיבולת, גלידת מסקרפונה – 56 ₪ // פרופיטרולים - 3 יחידות, קרם דיפלומט, גנאש אגוזי לוז, אגוזי לוז קלויים – 54 ₪

Cocktails:
אדלידה - ג‘ין, קוקי אפריטיבו, ליצ‘י ואשכולית אדומה – 48 ₪ // פונסה דה לאון - נענע, תפוח סמית‘, קוקי אמריקנו, ביטר לבן, ליקר פרחי סמבוק ויסמין, שפריץ ארמניאק – 49 ₪ // קרטל סינלואה - טקילה, ג‘ין, מרווה, קוואנטרו, פלפל אדום – 51 ₪ // ה‘ באייר - ג‘ין, קמפרי, פסיפלורה, טריפל סק ולימון – 52 ₪ // אדמונד  VS- קוניאק VS, סנט ג‘רמיין, אפרול, שרי יבש, תותים, אננס – 54 ₪ // פטיט קפה - אספרסו, מרטיני ושוקולד לבן – 38 ₪ 

הבראסרי החדש ברוטשילד (צילום: אנטוניו מיכאלו)
הבראסרי החדש ברוטשילד (צילום: אנטוניו מיכאלו)