בריאיון ל-The Mirror הבריטי, שף איטלקי חשף אלמנט "קריטי" שלעתים קרובות מתעלמים ממנו בזמן בישול פסטה - כמות המים. מסתבר שיש "מדע" אמיתי מאחורי כמות המים הנדרשת לבישול המאכל האיטלקי האהוב.
אז מסתבר שכדי לקבל את הפסטה המושלמת, יש להשתמש בכ-4 ליטר מים לכל 450 גרם פסטה. "ככל שמבשלים יותר פסטה, יש להשתמש ביותר מים כדי למנוע הידבקות בסיר", צוין על ידי המומחה. טיפ נוסף שלדבריו יסייע בהכנה, הוא להתחיל עם מים קרים. "מים חמימים עלולים להכיל יותר מינרלים מהצנרת, מה שעלול להעניק טעם מתכתי למים ולמאכל".
הוסיפו 1-2 כפיות מלח למים, אך רק לאחר הרתיחה. לא להוסיף שמן זית למים או לפסטה אחרי הסינון. "שמן זית עלול למנוע מרטבים אחרים להידבק לפסטה", כך טען השף.
יצרניות הפסטה והרטבים נפולינה (Napolina) פרסמה רשימה של 10 הטעויות הנפוצות ביותר בהכנת אוכל מהמטבח האיטלקי:
1. הגשת לחם שום עם פסטה
2. אכילת לחם לפני הארוחה
3. אכילת פיצות עם "קשה" ממולא בגבינות
4. הוספה ל גבינות לפסטה
5. הכנת פיצה עם יותר משלוש תוספות
6. פסטה שהיא לא 'אל דנטה'
7. אי-שימוש במי הפסטה להכנת הרוטב
8. חיתוך ספגטי לפני האכילה
9. הוספת שמנת לקרבונרה
10. הוספת שמן למי הבישול של הפסטה