כולנו יודעים איך לשבור ביצה, נכון? אבל האם אנחנו עושים זאת בצורה הנכונה והבטוחה? מסתבר שיש רק דרך אחת נכונה לשבור ביצה, והשיטה הפופולרית ביותר עשויה להיות מסוכנת לבריאותכם. רבים מאיתנו שוברים את הביצים על שפת הקערה או המחבת. אך מסתבר שיש דרך טובה יותר ובטוחה בהרבה, כך לפי מומחה באתר הבישול הפופולרי The Kitchn.
ישנן שתי סיבות שלפיהן יש להיזהר מהשיטה ה"קלאסית". הראשונה היא שהשיטה הזו מותירה חלקיקי שברים של הקליפה חזרה לתוך הביצה עצמה. בנוסף, אתם מסתכנים בכך שהשברים הקטנים הללו ייפלו לקערה או למחבת. הסיבה השנייה היא שהחיידקים שנמצאים על קליפת הביצה יכולים לזהם את המזון שלכם. אבל אל דאגה, יש דרך קלה לבצע את הפעולה הזו בבטחה.
אז במקום לשבור את הביצה על שפת קערה, כמו שנהוג לעשות, ההמלצה של המומחה היא לתת "מכה" עם הביצה פעם אחת על משטח מוצק ושטוח. כששוברים את הביצה על משטח, הסיכוי שחלקיקי קליפה או חיידקים ייכנסו לביצה קטן יותר.
בנוסף, נטען כי החלמון והחלבון נשמרים שלמים ולא מתערבבים עם שברי קליפה. לאחר המכה, הקליפה תיסדק לשני חלקים שניתן להפריד ביניהם בקלות, והחלמון והחלבון יגלשו החוצה מהקליפה ללא כל מאמץ. חשוב להכות את הביצה בעדינות! אם תכו חזק מדי היא עלולה להתנפץ, ואם חלש מדי, היא לא תישבר.