כמון הוא תבלין ארומטי בעל יתרונות בריאותיים רבים. הוא עשיר בנוגדי חמצון, עשוי להגן מפני סרטן, מסייע בתהליכי עיכול, מפחית את רמות הסוכר בדם ובעל תכונות אנטי-מיקרוביאליות, כך לפי התזונאית ניקולה שוברוק מ-CNM, אחת מהמכללות לתזונה המובילות בבריטניה.
מה זה כמון?
כמון (Cuminum cyminum) הוא צמח חד-שנתי ממשפחת הסוככיים. הוא מגיע במקור ממזרח הים התיכון אך כיום גדל בכל רחבי העולם. הזרעים הארומטיים הם מה שאנו מכירים בדרך כלל ככמון והוא מרכיב בסיסי במטבח המקסיקני, ההודי והצפון אפריקאי.
תועלות בריאות של כמון
עשיר בנוגדי חמצון: כמון מכיל תרכובות טבעיות הנקראות פלבנואידים (ויטמין P) בעלי תכונות נוגדות חמצון מגנות.
עשוי להגן מפני סרטן: מחקרים על בעלי חיים מצאו כי כמון עשוי להיות בעל השפעה אנטי-סרטנית מאחר והוא מכיל את שני החומרים אפיגנין ולוטאולין, שהדגימו פעילות נוגדת סרטן.
מסייע לעיכול: כמון מכיל תרכובות פעילות כולל תימוקווינון, המגרה את בלוטות הרוק, האנזימים והמרה שלנו.
מפחית את רמות הסוכר בדם: מחקרים מצאו כי כמון עשוי להפחית את רמות הסוכר בדם אצל אנשים עם סוכרת.
בעל תכונות אנטי-מיקרוביאליות: כמון פועל כחומר משמר מזון בעל תכונות אנטי-מיקרוביאליות.
ערכים תזונתיים של כמון
כפית אחת (3 גרם) של זרעי כמון מספקת:
14 קלוריות
0.6 גרם חלבון
0.8 גרם שומן
1.0 גרם פחמימות
0.3 גרם סיבים
האם כמון בטוח לכולם?
כמון נחשב לבטוח עבור רוב האנשים, אך אנשים עם אלרגיה לכמון עשויים לחוות תגובה חוצה-רגישות לצמחים קשורים כמו כוסברה ושומר.
כמון הוא תבלין בריא וטעים שיש לו יתרונות רבים לבריאות. הוא עשיר בנוגדי חמצון, עשוי להגן מפני סרטן, מסייע לעיכול, מפחית את רמות הסוכר בדם ובעל תכונות אנטי-מיקרוביאליות. אז אם אתם מעוניינים לשלב כמון בתזונה שלכם, התייעצו עם רופא כדי לוודא שהוא בטוח עבורכם.