ככל שעובר הזמן נראה שהסועד הישראלי משתעמם מהר מאוד מארוחות הבוקר השגרתיות שמוגשות בלא מעט בתי קפה, ברים ומסעדות. עוד חביתה משתי ביצים עם פיסות ירקות, גבינה לבנה, טונה, קפה ומיץ סחוט. תכניות הראליטי והרשתות החברתיות הפכו כל לקוח פוטנציאלי למבקר אוכל דעתן שיודע בדיוק מה הוא רוצה. כדי לרענן ולשאוב חזרה את הקהל הישראלי מקפידים במסעדות רבות להציע בראנץ' עשיר מלא באופציות טעימות, צבעוניות ויצירתיות במיוחד. 

כל מסעדה מתיימרת להציע את הטאצ' האישי של השף שמנצח על כל המקהלה הקולינרית שכוללת מרכיבים מפתיעים, גבינות משובחות, מאפים וירקות שטיפלו בהם במחלקת  V.I.P ובחלקן מתרחבים לנישות הבשריות ומציעים לא מעט אפשריות לקרניבורים אמיתיים. אחד האתגרים הקשים בסצנת הבראנצ'ים התל אביבית היא למצוא שולחן פנוי בשישי או שבת ולא פעם תגלו שהספונטניות מתה ואת הארוחה המפנקת תצטרכו לתזמן שבועיים-שלושה קדימה.

נורדר (צילום:  ניב הרמטי)
נורדר (צילום: ניב הרמטי)

נורדר שנמצאת אי שם בסוף רחוב דיזינגוף (במקום משכנו של הרום סרוויס) מציעה כבר תקופה ארוכה בראנץ' שעושה לא מעט רעש. התפריט הנוכחי כולל המון שינויים ומנות חדשות והיינו חייבים לצאת ולדגום את ההיצע שמככב בארוחה שלא סגורה אם היא לבוקר או לצוהריים. על התפריט העשיר הופקד השף ליאור כהן שהביא איתו הברקות אבל גם לא מעט עוד מאותו הדבר. הבראנץ' שמוגש בסופי השבוע כולל פתיחים, מנות בראנץ' וגם כאלה שמתאימות יותר לצוהריים - למקרה שאתם כבר רעבים על מלא, קינוחים ותפריט אלכהול. 

התעמקנו בתפריט וגילינו שבגזרת הפתיחים (3 צלוחיות ב- 54 שקלים ו- 5 צלוחיות ב-87 שקלים) מוצעות צלוחיות של סלט ביצים; לאבנה; חריפים; דג כבוש לצד שמנת חמוצה וצנונית; ארטישוק מטוגן עם לאבנה וסחוג; פלפל פרדון חריף, מלח ולימון; תפוחי אדמה שרופים עם איולי. הזמנו סלסלת לחמים (26 שקלים) שכללה חמאה, קונפיטורה, חלה קטנה וחמודה ושלוש פרוסות לחם. די מאכזב לגלות שאת כמות הפחמימות המזערית הזו אמורים לחלוק שלושה סועדים. בחרנו גם בסלט הביצים, בארטישוק, בתפוחי האדמה החרוכים ובציזיקי. הצלוחיות הזערוריות מידי אכזבו מאוד במיוחד בהתחשב בעובדה שבחלקן התאכסנו מנות לא רעות בכלל. פעם בימים טובים יותר היו מסעדות שפינקו במילוי חוזר. היום זה כבר לא כל כך קורה במסעדות.

View this post on Instagram

A post shared by Norder (@norder.tlv)

נתחיל במחמאות: הארטישוק המטוגן והיוגורט היו מושלמים. טעמו המטוגן של הארטישוק והחמיצות המדויקת של היוגורט היו פשוט חגיגה בפה אבל הצלוחית הפיצית לא איפשרה ליהנות עד הסוף מהחוויה והטעם. תפוחי האדמה השרופים שימחו את הבטן תודות לטעם המדורה שבא בול. סלט הביצים היה עשוי טוב, אך נראה קצת עייף ותוספת של עירית או בצל ירוק היתה משדרגת אותו פלאים ומוסיפה טעמים ועניין. לקחנו גם דג כבוש עם שמנת חמוצה שהתחזה למנה מבטיחה. הדג היה תפל ומותש מהחיים ושחה בכמות שמנת גדולה מידי ביחס לגודל המנה. את הסחוג לא הרגשנו.

בחטיבת מנות הבראנץ' תגלו מגוון שכולל בין היתר בריוש עם ביצים עלומות, תרד ורוטב הולנדייז תירס, עירית ושאטה (54 שקלים). יש גם גרסה של בריוש עם ביצה מקושקשת וגבינת שמנת, גוואקמולי, עירית ושאטה חריפה (52 שקלים); גבינת ברי חרוכה עם בצל (56 שקלים); ליטל ג'אם, לליק, פקורינו ומקדמיה (59 שקלים); סלט שוק שכולל עגבניות מגי, צנונית, מלפפון, בצל סגול, לאבנה וזעתר יבש (45 שקלים). קסטן פיצוחים, גאודה עיזים, מוצרלה ותרד.  במחלקת הלאנץ' תפגשו מנות כמו סטייק אנד אגז (114 שקלים); דג דניס ברוטב (98 שקלים); המבורגר בלחמנייה עם רוטב איולי, חסה, עגבנייה, בצל וגבינת צ'דר (74 שקלים)

View this post on Instagram

A post shared by Norder (@norder.tlv)

בחרנו בטוסט הקסטן, בסטייק אנד אגז ובמנת הדניס. די מאכזב שהתמורה למחיר המשוגע לא הגיעה עם המלצרית שהביאה את המנות. לחם הקסטן הטוסטי היה יבש ודיקטי. צלוחית הסלסה שהוגשה לידו היתה קטנה ולא סיפקה חברה לאורך כל הדייט עם הטוסט בעל היומרות. מבאס שהמנה לא הגיעה עם ירקות שהיו מספקים רעננות למנה. הסטייק הפרוס היה נא ולא עשוי. חבל שהמלצרית לא טרחה להציע את הבחירה במידת העשייה. חבל גם שחסכו עלינו בביצים והגיעה רק ביצת עין אחת- לפחות תכתבו סטייק אנד אג שלא יהיו ציפיות גבוהות. בהתחשב במחירים היקרים של המנות היינו מצפים לגודל וטעמים קצת יותר מזמינים.

אי אפשר באמת להעביר בראנץ' בלי אלכוהול. לצד לא מעט סוגי יינות, מוצעים ארבעה קוקטיילים המבוססים על ג'ין ואפרול. כאן קיבלנו הברקה של ממש - קראף קוקטייל שמתאים לשלושה אנשים. לקחנו שני קראפים האחד של אפרול ליצ'י והשני אפרול וליקר אשכוליות. הקוקטיילים היו מצוינים. מחיר הקראף מגרד את ה- 100 שקלים אך עדיין נחשב למשתלם במיוחד בהתחשב בעובדה שלא חסכו באלכוהול. היינו שלושה סועדים ועל הארוחה שילמנו 613 שקלים (הוספנו עוד 15% טיפ). מדובר במחיר שערורייתי לארוחת בוקר שבה כל אחד שילם 204 שקלים. התחושה היתה שהגודל והיומרנות של המנות לא הצדיקו את המחיר המנופח. 

נורדר, דיזינגוף 245, תל אביב

בראנץ' בימי שישי ושבת בין 10:00-14:00