סרטון ויראלי של "רופא מומחה למערכת העיכול", כך לפי טיקטוק, עורר סערה ברשתות החברתיות לאחר שהזהיר מפני הסכנות הבריאותיות הכרוכות באכילת סלט תפוח אדמה.

הרופא, שעובד באקדמיה לרפואה של קליבלנד וצפון אוהיו (AMCNO), כך לפי ה"ניו יורק פוסט", טען כי סלט זה עלול להוות מקור להרעלת מזון, במיוחד כאשר הוא לא מאוחסן או מוכן כראוי.

@academymedcle helmets 👍 potato salad 🙅 #medtok #doctor #medstudent #gastroenterology ♬ Monkeys Spinning Monkeys - dg cria

למה סלט תפוח אדמה מסוכן?

על פי הנאמר בסרטון, סלט תפוח אדמה, בדומה למזונות אחרים המבוססים על מיונז, מהווה קרקע פורייה להתפתחות חיידקים מזיקים. כאשר הסלט נחשף לטמפרטורות חדר במשך זמן ממושך, כמות החיידקים יכולה להתרבות באופן דרמטי, מה שמגביר את הסיכון להרעלת מזון. בסרטון, רופאים נוספים שיתפו את הקהל בטיפים לבריאות, בהם:

- הימנעות ממזונות מעובדים: רופא אחד הזהיר מפני צריכת מזונות מתוקים מלאכותית.

- חשיבות הבטיחות: רופאים אחרים הדגישו את ההימנעות מצריכת מזון פג תוקף.

- תזונה בריאה: רופאים רבים הדגישו את החשיבות של תזונה עשירה בסיבים תזונתיים ושנת לילה טובה.

סלט תפוחי אדמה (צילום: אינג'אימג')
סלט תפוחי אדמה (צילום: אינג'אימג')

מה חשוב לזכור?

היגיינה: חשוב לשמור על היגיינה קפדנית בעת הכנת ואחסון מזון, במיוחד סלטים.
טמפרטורה: יש להקפיד על אחסון מזון בטמפרטורות מתאימות, כדי למנוע התרבות של חיידקים.
טריות: מומלץ לצרוך מזון טרי ככל האפשר ולהימנע ממזון פג תוקף.

לסיכום, בעוד שסלט תפוח אדמה הוא מאכל אהוב על רבים, חשוב להיות מודעים לסיכונים הבריאותיים הכרוכים בצריכתו. על ידי הקפדה על כללי היגיינה בסיסיים, ניתן לצמצם את הסיכון להרעלת מזון ולהנות מארוחות בטוחות וטעימות.