סלטים הם מנות מגוונות, טעימות ומיוחדות. הבעיה עלולה להיות בהכנה: או שאוהבים להכין אותם, או שאוהבים שאחרים מכינים אותם עבורנו. סלט אינו נחשב לאוכל מסובך או מורכב להכנה, או לכזה שנדרשת מיומנות מיוחדת להכנתו, ובכל זאת חשוב להבהיר: סלט אינו רק ירקות חתוכים בצורה כזו או אחרת, בתוספת עשבי תיבול ותבלינים. כל מי שטעם אפילו את הסלט הפשוט ביותר, זה המורכב משלושה רכיבים בסיסיים – מלפפון, עגבנייה ובצל – יודע להבדיל בין הסלט הטוב והפריך לסלט המימי וחסר הטעם.

לאתר של פסקל 

השבוע בחרתי בשני מתכונים להכנת סלטים. המתכון הראשון הוא לסלט בורגול שהכנתו אינה דורשת הרבה זמן ועבודה במטבח. זהו סלט עשיר בעשבי תיבול ובפירות מיובשים, ואפשר להוסיף לו גם פירות כתפוחים, רימונים או ענבים. במקרה זה לא נשתמש בבורגול הרגיל, שצבעו חום בהיר, אלא בדגן האדום. התוצאה המתקבלת צבעונית ומשובצת בהפתעות טעימות, והיא מתאימה להגשה חגיגית. המתכון השני, אף הוא מהיר הכנה, כולל פרחי כרובית שאותם מפצלים לפרחים קטנים, בשילוב עגבניות שרי ופיסטוקים עם רוטב חמצמץ שכולל סומאק ומקנה לסלט טעם נפלא. 

מומחית לבטיחות מזון לשעבר מה-FDA: אלה דגני הבוקר הכי מסוכנים לאכילה
סוד הבריאות השמור ביותר של היהדות: כל מה שלא ידעתם על האתרוג

סלט כרובית ועגבניות
החומרים (ל־6־8 מנות):
1/2 ראש כרובית
2 כוסות עגבניות שרי (אפשר בגוונים שונים)
1/2 כוס בצל יבש קצוץ דק,
או 3 בצלים ירוקים קצוצים
2־3 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1/4 כפית סומאק
5 כפות חומץ (או מיץ לימון)
1/2 כוס פיסטוקים קלויים
אופן ההכנה:
1. מנקים את הכרובית ומפצלים אותה לפרחים קטנים עד כמה שאפשר. את הגבעולים שנותרים אפשר לקצוץ דק. מרכזים בקערה רחבה. חוצים את עגבניות השרי לשניים ומוסיפים לקערה.
2. מוסיפים את הבצל הקצוץ והפטרוזיליה ומערבבים. בוזקים מלח ופלפל, מוסיפים שמן זית, סומאק וחומץ ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים על הסלט את הפיסטוקים. מגישים.

סלט כרובית ועגבניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
סלט כרובית ועגבניות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

סלט בורגול אדום
החומרים (ל־4־6 מנות):
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
3/4 כוס חמוציות
1 כוס בורגול אדום מושרה במים שעה ומסונן
1 פלפל ירוק קצוץ דק (לא חובה)
מלח ופלפל, לפי הטעם
3/4 כוס בצל ירוק קצוץ דק
3/4 כוס אגוזים גרוסים
1/4 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס בזיליקום קצוץ
1/4 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס גרגירי רימונים
1/2 כוס חצאי ענבים אדומים
 אופן ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים חמוציות ומאדים תוך כדי ערבוב במשך 3־4 דקות.
2. מוסיפים בורגול, פלפל ותבלינים. מערבבים ומטגנים יחד 3־4 דקות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים בצל ירוק, אגוזים, עשבי תיבול, מלח ופלפל. מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הרימונים והענבים ומערבבים היטב.

טיפסקל
 חשוב לתבל ולהשתמש ברוטב סמוך להגשה. כך אפשר לשמור על רעננות הסלט ועל פריכות הירקות שבו.