לא מזמן חגגתי את יום הולדתי, והפעם החלטתי שהכי טוב לא להכין עוגה אחת גדולה, אלא עוגות קטנות, אישיות, תפוחות, מעוצבות ומקושטות. כלומר, קאפקייקס. לדעתי, הקאפקייקס מומלצות בימי הולדת של ילדים, כי כך כל ילד מקבל עוגה קטנה ומעוטרת, ולא מחפש את הפרוסה עם הקישוט האהוב עליו.

קיים בלבול בין קאפקייקס למאפינס. הם דומים, אבל הראשונות דחוסות ומעוטרות, והשניים אווריריים וקלילים ובדרך כלל ללא עיטור מורכב. הכנת קאפקייקס מאפשרת הגשת עוגות מעוצבות ומעוטרות בצבעים, בקרמים ובזילופים שונים.

לאתר של פסקל 

קאפקייקס
החומרים (ל־12־14 יחידות, תלוי בגודל):
1 גביע יוגורט איכותי ומשובח
3 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל או ליקר, לפי טעמכם
1 כוס סוכר, אפשר סוכר גולד, או חום
125 גרם חמאה
2 בננות בשלות, מעוכות, או רסק תפוחים
100 גרם נטיפי שוקולד צי'פס

לציפוי:
250 גרם חמאה
3 כפות חלב
200 גרם אבקת סוכר
1־2 טיפות תמצית וניל
לקבלת גוון כמו בתמונה (ורוד, שמנת, ושלל גוונים אחרים) השתמשו בצבעי מאכל המצויים בשוק, או בטבעיים כמו ריבה אדומה, מי סלק, ריבת משמש ועוד
2 כפות גדושות בממרח שוקולד, לפי טעמכם
לקישוט:
סוכריות בשלל גוונים

זילוף קרם (צילום: פסקל פרץ-רובין)
זילוף קרם (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
1. בקערת מערבל חשמלי שמים את היוגורט (שומרים את הגביע ככוס מידה).
2. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבלים.
3. מוסיפים את הווניל ואת הביצים זו אחר זו תוך ערבול עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים.
4. מרככים את החמאה כ־10 שניות במיקרוגל. אין להגיע להמסה. מוסיפים לבלילה. מוסיפים את הבננות המעוכות והשוקולד צ'יפס ומערבבים לבלילה אחידה.
5. מוזגים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, או לעטרות נייר בתוך תבנית השקעים.
6. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות למשך 25 דקות.
7. להכנת הציפוי: מקציפים היטב, במהירות גבוהה, את החמאה, החלב ואבקת הסוכר.
8. כשהתערובת חלקה מוסיפים את הווניל או נותני הגוון לפי טעמכם, או את ממרח השוקולד, ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף עם הצנתר הרצוי ומזלפים תלוליות קרם על כל קאפקייק. מעטרים בסוכריות צבעוניות, נטפי שוקולד וכדומה.

טיפסקל
לקבלת קרמים בטעמים:
אפשר להחליף את הנוטלה בחמאת בוטנים, או לגוון באבקת קפה נמס.
אפשר להכין קרם ללא סוכר עם גבינת פילדלפיה, מעט וניל וכמה טיפות אגבה.
המתכון כאן הוא חלבי. ניתן בקלות להפכו לפרווה על ידי החלפת החמאה במחמאה והיוגורט במשקה שקדים או רפרפת סויה.