בעוד שבארצות הברית היא מזוהה בעיקר עם ליל כל הקדושים שיצוין ביום חמישי הקרוב, הדלעת מככבת לא מעט במטבח הישראלי. מומלץ מאוד לשלב אותה בתפריט בזכות הערך התזונתי המרשים שלה ועצם היותה דלת קלוריות. 100 גרם דלעת טרייה מכילה כ-26 קק"ל, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת למי ששומר על משקלו. איילת מרטין, תזונאית ומנהלת תחום אחריות תאגידית בחברת Sodexo ישראל, מספרת לנו על כל התועלות של הפרי הכתום.
הדלעת עשירה בנוגדי חמצון
הצבע הכתום-אדמדם של הדלעת מעיד על תכולה גבוהה של אלפא ובטא-קרוטן, המפחיתים סיכון לסרטן ומהווים חומר מוצא לוויטמין A,החשוב למערכת החיסון, וכן של לוטאין, נוגד חמצון החשוב לבריאות העיניים .בנוסף, הדלעת מכילה ויטמין E, נוגד חמצון יעיל התורם בין היתר גם לבריאות העור.
הדלעת עשירה במינרלים חיוניים
הדלעת מכילה אשלגן, מינרל החשוב להפחתת סיכון ליתר לחץ דם ומחלות לב וכן תורם לחוזק העצמות. 100 גרם דלעת מכילים כ 7% מתצרוכת האשלגן המומלצת ליום.
הדלעת מכילה ברזל, מינרל חיוני ליצירת כדוריות דם אדומות ולהובלת חמצן לתאי הגוף. 100 גרם דלעת מכילים כ 10% מתצרוכת הברזל המומלצת ליום לנשים וגברים מעל גיל 50.
הדלעת מהווה מקור לסיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים חשובים לבריאות מערכת העיכול, תורמים לתחושת השובע ומאטים ספיגת סוכר וכולסטרול ממערכת העיכול לדם. מומלץ לצרוך 25-30 גרם סיבים תזונתיים ביום.
גמישות קולינרית
אחד היתרונות הגדולים של הדלעת הוא הגמישות שלה במטבח. ניתן להכין ממנה מרקים, תבשילים, מאפים, ואפילו קינוחים. בסודקסו, אנחנו משלבים דלעת במגוון מנות - ממרק דלעת קרמי ועד לקישים וסלטים צבעוניים וכמובן שתמיד תמצאו אותה במרק הירקות לקוסקוס.
טיפים לשילוב דלעת בתפריט
החליפו תפוחי אדמה בקוביות דלעת צלויות כתוספת דלת קלוריות.
הוסיפו דלעת מגורדת לעוגות ומאפים להעשרת הערך התזונתי.
הכינו ממרח דלעת כאלטרנטיבה בריאה לממרחים עתירי שומן.
שלבו קוביות דלעת בסלט ירוק לתוספת צבע וערך תזונתי.