רשת ביגה משיקה תפריט עשיר של מנות שף טבעוניות, המשלבות את הטעם הישראלי לצד קולינריה נטולת מוצרים מן החי. לדברי איתי שפיגל שף רשת קפה ביגה: "החזון שלנו להיות נגישים ידידותיים לטבעונים, עם היצע גדול ומגוון של מנות ומוצרים. לדבריו: "הטבעונות היא כבר מזמן לא טרנד אלה דרך חיים, ולכן אנו בביגה מקדמים טבעונות, ומעניקים מענה גם בקרב קהלים שאינם עוברים לתזונה טבעונית מלאה אלא רק מצמצמים את צריכת הבשר מנימוקים בריאותיים או סביבתיים.

בין המנות החדשות: ארוחת בוקר טבעונית הכוללת: ממרח שום זעתר, ממרח אבוקדו, גבינה טבעונית בסגנון פטה, מטבוחה, חציליים קלויים ובצל, סומק וטחינה גולמית, גבינת סויה טבעונית בסגנון לאבנה, קונפיטורה, סלט לבחירה , לחם ביגה, חביתה טבעונית עם בצל, פטריות ופטרוזיליה, קפה ושתייה קרה לבחירה (82 שקלים), טאקו מקסיקני - מיני טורטייה, איולי צ'יפוטלה, אבוקדו, אסאדו טבעוני מפורק, סלסלת עגבניות, שום, פלפל חריף, שמן זית, חסה קצוצה, עלי כוסברה מוגש עם נאצ'וס ומטבל חלפינו אננס (57 שקלים) , פיצה טבעונית - רוטב נפוליטנה, גבינה הטבעונית ו-3 תוספות לבחירה (56 שקלים), מוקפץ אודון טוקיו - אטריות אודון, פטריות שיטאקי, בצל ירוק, קארי אדום,חלב קוקוס בזיליקום טופו ובוטנים גרוסים (72 שקלים) ועוד.

רשת ביגה משיקה תפריט טבעוני מרשים (צילום: אסף קרלה)
רשת ביגה משיקה תפריט טבעוני מרשים (צילום: אסף קרלה)

ג'יה בר אוכל יפני בשדרות רוטשילד 19 בתל אביב, שהוקם בדיוק היכן ששכנה מסעדת יאקימונו המיתולוגית במשך 21 שנים, מגיש אוכל יפני משובח לא פחות, ומציע חוויה קולינרית מושלמת המשלבת אוכל ומשקאות איכותיים באווירה תוססת של בר לאונג'י סקסי. בין המנות הטבעוניות: טאקו פטריה - מיקס פטריות, קריספי שאלוט, אבוקדו, טריאקי קוג'י ג'אן, רוטב עגבניות מעושנות (56 שקלים), רול אבוקדו-אספרגוס, מלפפון,עירית פאף רייס (68 שקלים), נורי פטריה - אצת נורי בטיפול מיוחד, אורז, מיקס פטריות (48 שקלים), סלט אצות- פומלה, פונזו הדרים, אצות, מלפפון, אטריות פופרוקן אורז (54 שקלים), נאסו מיסו - חציל במיסו לבן, בצל ירוק (37 שקלים) ועוד הפתעות.

סלט אצות בג'יה בר אוכל יפני  (צילום: אסף קרלה)
סלט אצות בג'יה בר אוכל יפני (צילום: אסף קרלה)

נורי פטריה בג'יה בר אוכל יפני  (צילום: אסף קרלה)
נורי פטריה בג'יה בר אוכל יפני (צילום: אסף קרלה)

מסעדת אוטוטו - מסעדה אסייתית מודרנית ברחובות, מציעה סטייק כרוב במרינדה ויאטנמית על קרמל סויה, שקדים, צ׳ילי חריף וכוסברה (42 שקלים), פיטריות ויאטנמיות - שימאג׳י ,פורטובלו, שמפניות , יער ושיטאקי, עם בוקצ׳וי , בזיליקום וברוקולי ברוטב סיו פיטריות פלא ותמרינדי עם קריספי שאלוט (46 שקלים), גיוזה שיטאקי - כיסונים ממולאים שיטאקי על קרמל סויה ועשבים (41 שקלים), אגרול סמוסה - דף בצק הודי במילוי תערובת הודית מסורתית עם תפו״א אפונה וגרם מסאלה (32 שקלים) ועוד.

סטייק כרוב טבעוני באוטוטו רחובות (צילום: אנטולי מיכאלו)
סטייק כרוב טבעוני באוטוטו רחובות (צילום: אנטולי מיכאלו)

קארי מסאמן טופו באוטוטו רחובות (צילום: אנטולי מיכאלו)
קארי מסאמן טופו באוטוטו רחובות (צילום: אנטולי מיכאלו)

תל אביב הכי טבעונית? תחשבו שנית

על-פי נתוני אפליקציית המשלוחים "תן ביס" המנה הטבעונית המועדפת על הקהל הישראלי היא הטופו קארי. במקום השני ברשימת המנות המוזמנות ביותר ממסעדות, נמצאת המנה האהובה פאד תאי בגרסה הטבעונית, ובמקום השלישי המאכל ההודי הפופולארי – טאלי. בהמשך רשימת המנות הטבעוניות הכי פופולאריות מככבים הסושי הטבעוני וקובה סלק טבעוני, ומיד אחריהם ניתן למצוא גם ביקוש רב לקציצות עדשים טבעוניות, ובוריטו אסאדו מפורק טבעוני.

ומה בגזרת המצרכים שאנשים נוהגים להזמין מהסופר דרך? בגזרת תחליפי הבשר במקום הראשון נמצא הנאגטס הטבעוני, מיד אחריו ההמבורגר והשניצל הטבעוני, ובמקום הרביעי תחליף בשר טחון טבעוני. סוף השבוע הוא הזמן בו מתבצע האחוז הגבוה ביותר של הזמנת אוכל ומצרכים טבעוניים מתוך סך כל ההזמנות. 

ומה לגבי חלוקה גיאוגרפית? למרבה ההפתעה מתברר שהעיר בישראל שמובילה עם אחוז ההזמנות הטבעוניות הגבוה ביותר היא גדרה. במקום השני והמכובד נמצאת רמת השרון, ומיד אחריה אבן יהודה, תל מונד, ובמקום החמישי - הרצליה.