מסעדת טאיזו נחשבת לאחת המסעדות הטובות בארץ ושומרת על מעמדה מאז שהוקמה על ידי השף יובל בן נריה בשנת 2013. המסעדה מוגדרת כ"אסייתית יוקרתית" ובתפריט תמצאו מנות שמגיעות מהמזרח הרחוק, וזוכות לטיפולו המסור של השף הג'ינג'י שהצהיר בראיונות שכאן לא תאכלו מנות ראשונה, עיקרית ואחרונה. אצלו במסעדה תצאו למסע של טעמים, ניחוחות וחוויות.

אפשר להגיד הרבה דברים על טאיזו ודי ברור שאף אחד מהם לא מחדש או אפילו מזיז לבן נריה, שנחשב לאחד השפים הטובים בישראל. כן, מדובר במסעדה לא זולה בכלל ויהיה מי שיגדיר אותה כ"יקרה להחריד". עם מחירים למנה שיכולים לטפס ל- 185 שקלים למנת דג לברק, דניס או נתחי פילה בקר. המנות המוגשות בה – טעימות ככל שיהיו – לא סובלות מעודף משקל או נדיבות של מסעדת פועלים. כדי לשבוע ו"להתפוצץ" כמו שאוהבים הרבה סועדים רעבים או טוקבקיסטים שמשחרים לטרף, צריך להזמין לא מעט מנות והחשבון מטפס בהתאם. 

יקר? לא לתל אביבים

אף אחד מהלקוחות שישבו במסעדה לא היה נראה מוטרד מהסוגיה- להיפך. הגענו בסתם עוד יום חול באמצע השבוע, שעה אחרי שתל אביב זכתה למטח כטב"מים. המסעדה הייתה מלאה עד אפס מקום והמלצרים תיזזו בין השולחנות, תוך שהם מוציאים מנות פוטוגניות במיוחד. נראה שאף אחד מהסועדים לא הגיע לאכול כאן עסקית אטרקטיבית או אוכל של בית במחיר משתלם. כולם ידעו מה הם מקבלים ויותר מזה כמה הם ישלמו בסוף הארוחה, בערך.

למה בערך? כי ארוחת הטעימות החדשה שהחלו להגיש במסעדה זוכה לפופולריות במקום. היא איך לומר, טריקית, מסקרנת ויקרה במיוחד. הקונספט מתאים למי שיודע "לשחרר", אוהב הפתעות ורוצה לערוך היכרות עם מנות חדשות בתפריט שבדרך כלל הוא לא דוגם. איפה הקאצ' האמיתי אתם שואלים? בניגוד לתפריט הערב הרגיל שבו ניתן לבחור מספר מנות מדויק שיאפשר לכם לשלוט בשורה התחתונה של החשבון, כאן תגלו שגם התשלום הוא הפתעה גמורה- ממש כמו המנות הנהדרות שיוצאות מהמטבח.

איך נראית ארוחה של 11 מנות?

הקונספט של ארוחת הטעימות הוא כזה: המלצר שמגיע עורך שאלון קצר ומברר מולכם העדפות, אלרגיות ושאר תסביכים קולינריים. בהתאם, יוצאות בזו אחר זו מנות שמופיעות בתפריט והשף בחר עבורכם בהתאם לממצאי בוחן הפתע, מבלי שתדעו מה מגיע מהמטבח. זאת ארוחה למי שמוכן להמר, לשחרר ולסמוך על השף שיידע לבחור את המנות שאתם בקטע שלהן. "לא מדובר בהמון מנות וארוחה שכזאת תעלה בין 350-400 שקל לסועד, בערך. לא כולל קינוח ושתייה" מזהיר המלצר. אמנם אנחנו לא בלאס וגאס אבל החלטנו להמר.

אותו מלצר מיהר להוציא ארבע מנות בו זמנית ולהניח את כולן על השולחן - גם כשהיה ברור שאין להן ממש מקום. עוד לפני שהחל בהסברים על הרכבי המנות, ביקשנו שיאט את הקצב. הוא כנראה נעלב, הלך ולא חזר והוחלף במלצר אחר וחביב יותר. בזו אחר זו יצאו 11 מנות בגדלים שונים - רובן קטנות ובינוניות. לא ידענו מראש כמה מנות יככבו בארוחה והמגוון היה עשיר ונע בין מנות דגים, פירות ים ובשר. השירות היה מצוין והמלצר הפגין ידע של מקצוען עם תואר בטאיזולוגיה. 

אויסטר, טאיזו (צילום: יניב משיח)
אויסטר, טאיזו (צילום: יניב משיח)

האטרקציות שבחר עבורנו בן נריה כללו: זוג קונוסים של אורז פריך בתוכם שומשום שחור, ביצי דג דאון וקציפת סויה (52 שקלים); זוג אויסטרים ספיישל למברט ברוטב דגים לצד מנגו ושאלוט (78 שקלים); קרפצ'יו בנגלי - מנה הכוללת דג מקומי משתנה, שמן עלי קארי, זרעי חרדל מותססים, פאפדם- קרקר עדשים כתומות וקרם פרש (94 שקלים); דמפלינג שנחאי - שני כיסונים שממולאים בלחי עגל, מרק בשר, פיסטוק מסאללה וציר רימונים (58 שקלים לשתי יחידות).

זה לא נגמר כאן ולשולחן זרמו גם הר גאו - בלק טייגר שרימפס, ארטישוק ירושלמי, פיינגר ליים ושמיר (58 שקלים);סביצ'ה דג ים עם צ'ילי אדום, גלנגל, כפיר ליים, קוקוס, מלפפונים ובוטנים (92 שקלים); הר גאו סקאלופ – מוס סקאלופ, כורכום, קוקוס ורוט אפונת שלג (88 שקלים); נאמס- רול דפי אורז במילוי פרגית קצוצה, פניני טפיוקה, בוטנים, שורש כוסברה וגזר; פילה בקר- נתחי פילה בליווי באק צ'וי סגול, גזר סגול, מיני קישוא, חמאה חומה ואצות נורי (185 שקלים). בגזרת האלכהול נבחר יין סמיון סוביניון בלאן (250 שקלים לבקבוק) ולקינוח הזמנו תירס פחם - גלידת תפוחי אדמה על מצע בצק פולנטה (82 שקלים). סך כל התענוג: 1,094 שקלים לזוג – כאמור, לא זול בכלל.

גלידת תפוחי אדמה (צילום: יניב משיח)
גלידת תפוחי אדמה (צילום: יניב משיח)

בטאיזו כמו בטאיזו הכל היה מוקפד, טעים וחתיך. ובכל זאת כמה קטנות: הקונוסים השחורים הפריכים היו קטנים מידי אבל נעשו ביד אמן. שתי יחידות הדאמפלינג שנחאי הם קצת כמו הבונבוניירות של פעם - אלה עם מילוי הליקר. המילוי בתוך הבצק המטוגן משפריץ ומפתיע וייאמר לזכות המלצר שהוא הזהיר מראש. האויסטרים בליווי המנגו היו לא פחות ממושלמים. מנת פילה הבקר היקרה להחריד כללה ארבעה נתחים קטנים מידי של בשר משובח שהשתלבו מצויין עם להקת הליווי- באק צ'וי סגול, גזר סגול, מיני קישוא עליהם נשפכה חמאה חומה ואצות נורי שהוסיפו פריכות. המנה הזאת היתה אולי הכי פחות משתלמת והדהימה אותנו במחיר המופקע שעליו גילינו רק כשהגיע החשבון.

למרות המנות הסופר מוקפדות וטעימות, ההימור המוצלח האמיתי מבחינתנו היה הקינוח. כשהמלצר סיפר לנו על גלידת תפוחי אדמה חשבנו שהוא צוחק. הוא אפילו טרח להגיד לנו שאם זה לא יהיה טעים, נגיד לו והוא יבוא וייקח אותה. כשהוא הגיע, הצלחת היתה ריקה. מדובר בלא פחות מהברקה על מלא. מצע הפולנטה היה קראנצ'י וגרגירי כמתבקש מתחתית פולנטה יציבה. הגלידה היתה חלקה, רכה ועשויה במידה הכי מדויקת שאפשר לקבל גלידה. והטעם- חלום. 

ארוחת הטעימות של בן נריה לא מתיימרת להחליף סעודת מלכים של מאמא חובבת פחמימות, ירקות ובשרים בכמויות נדיבות. החוויה פה שונה לגמרי. כן, היא יקרה ואפילו מאוד אבל אף אחד לא מסתיר את זה מהסועדים ונראה שכל מי שמגיע לטאיזו יודע בדיוק לאן הוא נכנס.

טאיזו - דרך מנחם בגין 23, תל אביב-יפו