שוק המסעדות נאלץ בשנים האחרונות לגלות גמישות ששמורה לספורטאים אולימפיים. אם זו הקורונה שאילצה את המסעדנים להוציא ארגזים ולהתאים עצמם לבילויי רחוב, או כמו עכשיו – יוקר המחייה שהביא מסעדנים איך מעניקים לסועדים חוויה עשירה במחיר שעושה שכל.

בצל ידיעות על מסעדות שנסגרות הצלחנו למצוא כמה מסעדות עם הצעות שנשמעו כמו חלום, בתקופה כזאת בה בילוי במסעדה יכול להיות עול כלכלי לא קטן. כמה חלום? ובכן, איך נשמע לכם פתיחת שולחן עם המבורגר ותוספות ללא הגבלה?

המבורג, מסעדת המבורגרים, רחובות

מוסד ההמבורגרים מרחובות חוגג 15 שנים של אושר בלחמנייה, והכריז על מה שנראה כמו התגשמות חלומות הנעורים שלנו. הם קראו לזה "על הנייר" והתכוונו לתפריט בו במחיר 88 AEK לסועד אפשר לבחור מנה עיקרית, מתוך מבחר ההמבורגרים העשיר שלהם, לא משנה הסוג או המשקל, ומקבלים תוספות למרכז השולחן ללא הגבלה. צ'יפס, טבעות בצל, פוטטוס, רטבים ומה לא.

בין המנות העיקריות שהמבורג מציעים בתפריט "על הנייר" אפשר למצוא המבורג 250 גרם, מנת הדגל של המסעדה, קלאסי 220, כריך אסאדו, בשר מפורק בסילאן דבש ורוטב קרמל, רוקט, בצל ספרדי, שום קונפי, צ'ימיצ'ורי, ביצת עין, איולי צ'יפוטלה, בורגר רדיפיין ועוד.

תפריט "על הנייר" מוגש בכל ימות השבוע למעט יום שישי מהשעה 18:00 ועד אחרון הלקוחות.

המבורג, המדע 1 רחובות

המבורג, על הנייר  (צילום: אליאור רווה)
המבורג, על הנייר (צילום: אליאור רווה)

ויני קולטורה, בר יין, ראשון לציון

עוד לא הספקנו להתרגל לעובדה שיש בר יין בראשון לציון, והנה הוא מפתיע אותנו עם מושג נוסף: בראנץ' יין. אנשי פיצריית הרחוב "סה טו" הממוקמת ברוטשילד ראשון לציון פתחו בר יין, כזה עם מבחר יינות מקומיים ולא רק, במחירים שלא צורמים. כעת הם משיקים בראנץ' שמוגש במקום מדי שישי בין 11:00 ל-16:00 – בקניית בקבוק יין ותוספת של 60 ₪ לסועד, השולחן מקבל מבחר משתנה של מנות עשירות (ברובן מבוססות טאבון), אשר מתמלאות ללא הגבלה.

כן, צלחות שאפשר למלא שוב. לא משהו שנשמע סביר, אבל כך הדבר. בין המנות שיוצאות בבראנץ' הראשל"צי אפשר למצוא סלט ענבים, עלים ואגוזים על מצע לאבנה, מליטות בטאבון לצד פסטו כוסברה, ברוסקטות משתנות, פטריות יער ופרמזן, ועוד.

ויני קולטורה, רוטשילד 63, ראשון לציון

הבופה של טנדורי (צילום: יח''צ)
הבופה של טנדורי (צילום: יח''צ)

טנדורי, הרצליה

מי שאימצה כבר לפני שנים את גישת השפע היא רינה פושקרנה, שנחשבת לאם המטבח ההודי בארץ. פושקרנה, שהציגה לישראלים את המטבח ההודי עוד הרבה לפני שכל אחד מאיתנו היה מבקר קולינריה, מגישה במסעדה הוותיקה שלה בהרצליה את אחת ההצעות הטעימות והמשתלמות: בופ הצהריים.

בופה, הוא קונספט אהוד מאוד בתת היבשת. אם זה בחתונות ואירועים, אם זה במסעדות. ההודים אוהבים את הבופה שלהם, ואחרי ביקור צהריים בטנדורי הרצליה גם אתם תאהבו.

פושקרנה מציעה ב-78 שקל ארוחת צהריים הכוללת מגוון מאכלים הודיים משתנים, בסגנון בופה, ללא הגבלה. במחיר 88 שקל תקבלו גם נאן ושתייה לבחירה – מיץ / בירה / יין.

טנדורי, משכית 32, בנין מרכזים, א.ת הרצליה פיתוח