"יש לנו המון חברים מהנובה, עשרות רבות שנרצחו, חברים אישיים שלי, קולגות. אין שותף בקבוצה שלא נרצחו לו 10 חברים לפחות". אומר גל רמות, מבעלי ג'יה, בר אוכל יפני, שנפתח חודשים ספורים לפני ה-7 באוקטובר, בדיוק במקום שבו פעלה בעבר מסעדת "יאקימונו" המיתולוגית הזכורה לטובה, בשדרות רוטשילד בתל אביב.
מאז פרוץ המלחמה, נסגרו מסעדות רבות, ותיקות וטובות שפעלו במרץ בתל אביב, ובהן NG, טופולופומפו, סנטה קתרינה, פורטונה דל מאר, דלידה, המטבחון, אנימאר, קסבה, צ'נה, והרשימה לא נעצרת כאן, בתרתי משמע. לא רק בתל אביב. ענף המסעדנות בארץ עובר בשנים האחרונות טלטלות. הנה רק חלף משבר הקורונה, והגיעה מלחמת חרבות ברזל. היינו רוצים לכתוב כאן סקירת מסעדה סטנדרטית, ולדווח על המנות היפות והמושקעות, אבל לא יכולנו להתעלם מהרוח שנושבת כאן, ונותנת פייט לסערה. הנה ברוש לבדו, מול אש ומים.
מדי ערב, החל משעה 19:00 עד השעות הקטנות של הלילה, נולדת כאן אווירה מיוחדת, של שמחת חיים בלתי ניתנת לעצירה. "חוויית הבילוי היא עם קצת יותר חספוס מזה שאנחנו רגילים אליו בארץ, ומשלבת אוכל טוב, מוסיקה, ריקודים, אלכוהול וחופש - בילוי שיכול להתחיל באכילה סביב השולחן ולהסתיים בריקוד, בלי לגרוע מכל הפרמטרים" מסביר רמות. "בכל עיר מרכזית באירופה ובארה"ב, במדריד, ברצלונה, אפילו בדובאי, אפשר למצוא את הבר עם האוכל המגניב והגבוה, שלא חייב לבוא במעטפת של מסעדת יוקרה ומוסיקת מעליות. אנחנו פותחים בשבע כל ערב ובשמונה עולה דיג'יי ומי שרוצה יכול לקום לרקוד. ואנשים אכן קמים ורוקדים. זו לא הופכת להיות מסיבה חסרת מעצורים, אבל אנחנו כאן בשביל ליהנות.
לקח לנו חמישה חודשים מפרוץ המלחמה, שבמהלכם, התמקדנו בהשמשת המטבח לאוכל לבסיסים, עם המון התגייסות של חברים שלנו, בין אם בתרומות כספיות, או במוצרי יסוד שקיבלנו מספקים, איתם בישלנו עבור הלוחמים. היתה לנו התלבטות אם לפתוח מחדש את המקום, וכשהחלטנו, למרות הכאב, החלטנו שזה יהיה המקום שבו אנחנו מתחילים את התנועה שלנו חזרה לחיים".
וכשהוא אומר כאב, הוא מדבר על כאב מקרוב. אליקים ליבמן ז"ל (24), לירון ברדה ז"ל (26), וליאור מיימון ז"ל (22) עבדו בג'יה, ונרצחו במסיבה בנובה. "אליקים, ילד מדהים" מספר רמות "היה מאבטח אצלנו ועבד במסיבה ברעים. הוא עלה על טרקטורון איזה 6 פעמים להציל אנשים, סירב להתפנות לקיבוצים המוגנים, ופינה פצועים. הוא נחשב כחטוף במשך כמה חודשים עד שגילו את גופתו במקרה הנוראי של האמבולנס. לירון, חברה יקרה אותה הכרתי 5 שנים לפני שעבדה אצלנו כמנהלת כניסות, סירבה להיות מחולצת, אך התעקשה לטפל באנשים ולעשות להם אינפוזיות. התמונה האחרונה שלה היא מהחפ"ק המשטרתי במתחם המסיבה, לפני הפשיטה של המחבלים. מתן קידו ז"ל, גם חבר שלנו, היה די.ג'יי בנובה. הרשימה ארוכה. ויש את החברים והעובדים שאחרי שהחברים שלהם נרצחו התגייסו למילואים ורודפים עכשיו אחרי מחבלים בעזה ובלבנון".
הגי'ה היא בבעלות קבוצת שותפים שבין חבריה נמנים: תום חיימוב ותום ברכה, יוצאי "האח הגדול", אורן דולפין, וחברים נוספים מתחום חיי הלילה והמסעדנות, אשר להם מקומות נוספים בתל אביב. "אני בטוח שכל מי שמתעסק בתחום חי את אותן תחושות כמוני" מוסיף רמות, "השקענו המון כסף לשמר את המקום עצמו, ולא לפשוט רגל, וזו היתה החלטה גורפת של כל השותפים. העסק רחוק מלהיות בימים הטובים שלו, ענקיים ממני נסגרו, מפלצות לידי נופלים וסוגרים, הסיבה שהמקום מחזיק היא כי השותפים מכניסים יד לכיס ונלחמים לשרוד, למרות אתגרי התקופה, כולל קשיי גיוס כוח אדם, עליית מחירי ספקים והתמודדות עם ביטולים בימים רגישים".
ג'יה מספקת חוויה שהיא לא רק אוכל מעולה, אלא מסיבה במרכז הבילויים של תל אביב, באווירה תוססת של בר לאונג'י סקסי. ""זו לא מסעדה. זה בר. אבל חשוב לנו להגיש אוכל איכותי, טרי מאד, ואותנטי מאד" מוסיף רמות "בגלל זה הבאנו את השפים המומחים מתאילנד. זה ברמה הקולינרית. ההסתכלות שלנו על אלכוהול היא לא שונה. יש פה מגוון סוגים של סאקה, יינות שנבחרו בקפידה וקוקטיילים שרקחנו בעצמנו".
התפריט החדש כולל מגוון רחב של מנות במחירים מופחתים משמעותית ממה שהיה עד כה. בין המנות: סשימי טונה (58 ₪),יקיטורי נתח משתנה (71 ₪),יקיטורי פדרון - פנקו, חמאה חומה, איולי מיסו יוזו (37 ₪).פוטומאקי סלמון צרוב - מלפפון, טוגוראשי, עירית, אספרגוס, מיקרו עלים, קריספי שאלוט וספייסי טריאקי (78 ₪), ועוד. הסושי הוא מהטובים שטעמנו, ולא מבייש את "יאקימונו" המיתולוגית", המוזיקה מעולה והאווירה הכללית הובילה אותנו אחרי האוכל, לגשת ללאונג' הפרטי להתמנגל, ולרדת במדרגות קומה אחת למטה לדאנס בר ולרקוד כאילו אין מחר. כי באמת, מי יודע מה יהיה מחר?
ג'יה בר אוכל יפני, שדרות רוטשילד 19 בתל אביב, שלישי-שבת 19:00-02:00. גם במשלוחים