מסעדת “הפרדס" בתל אביב היא חוויה קולינרית בלתי נשכחת. עם עיצוב מוקפד ואווירה חמימה, המסעדה מצליחה ליצור תחושת נוחות שהופכת כל ארוחה לשמחה. התפריט מציע מגוון רחב של מנות, כולן מחומרי גלם טריים ואיכותיים, והטעמים עשירים ומדויקים. על התפריט אמון השף ברק אהרוני, שמביא איתו ניסיון מוערך במסעדות הנחשקות של תל אביב: “טוטו" של השף ירון שלו, “רפאל" המיתולוגית של רפי כהן ו"אלנה" במלון נורמן. עוד לפני שהגעתם, אתם יודעים שאתם הולכים ליהנות.

המסעדה מושכת קהל של העשירון העליון. כל ההוז אנד הוז נמצאים כאן, ויש באז מטורף סביב המסעדה הזו. אוכל משובח ושירות מצוין עושים את “הפרדס" לאחת המסעדות המומלצות בעיר.

עיצוב הפנים, שילוב מרהיב של מסורת ומודרניות, יוצר אווירה חמה ומזמינה. החלל מעוצב בקווים נקיים, עם שימוש בחומרים טבעיים כעץ ואבן שמעניקים תחושת קרבה לטבע. הצבעים השולטים הם חום, בז’ וכתום חמימים, שתורמים לתחושת הרוגע והשלווה. תאורה עמומה ומעוצבת היטב יוצרת אינטימיות ומדגישה את הפרטים הקטנים, כמו קירות מעוטרים בשטיחים. המקום מציע סגנונות ישיבה מגוונים – משולחנות זוגיים רומנטיים ועד שולחנות גדולים לקבוצות.

כל פרט, מהריהוט ועד לתאורה, נבחר בקפידה כדי להבטיח שהאורחים ייהנו לא רק מהאוכל המופלא, אלא גם מהחוויות החזותיות שמסביב. לצד אלמנטים בוטיקיים תמצאו מנורות מקרמה, עבודות של האמן הישראלי אסד עזי, כיסאות קש וגיבוב של חומרים, טקסטורות וצבעים שמשתלבים ליצירה ויזואלית מרשימה. על העיצוב חתום מעצב־העל הספרדי לזארו רוסה ויולן, שעיצב את מלון ג’ורג’ כולו, שבו פועלת “הפרדס". כשביקר בארץ, הוא יצר מסעדה שהיא קיבוץ גלויות סגנוני.

ויש גם תפריט המשתנה מדי יום, ובו קטגוריות שדורשות פיצוח: “מים רותחים" היא בישול ו"שמן עמוק" היא טיגון – קטגוריה שממנה הזמנו את המנה קובה בלאבן (95 שקלים). מדובר בקובה אורז במילוי טלה, נענע וצנוברים, יצירת מופת קולינרית שמספקת חוויית טעמים בלתי נשכחת. זו לא קובה שמחזיקים ביד, אלא כזו שאוכלים במזלג וסכין. המעטפת האמנותית של הקובה מעניקה למנה מרקם קראנצ’י בדיוק במידה הנכונה.

מילוי הטלה המתובל מציע שילוב עוצמתי של טעמים, כשכל ביס מפיץ את העושר של חומרי הגלם. ההל מוסיף נופך ייחודי שמקפיץ את המנה לגבהים. לצד הקובה מוגש יוגורט סמיך, המאזן את טעמי הבשר ומביא חידוש נעים לכל נגיסה. סלט המלפפונים הטרי, שפריכותו מענגת, משלים את המנה ומוסיף לה רעננות. כל פרט במנה הזו, מהמרכיבים ועד ההגשה, מעיד על תשומת הלב והאהבה לאוכל שמאפיינות את “הפרדס".

חיבבנו את מנת הגרגנלי (93 שקלים). בניגוד למראה צינור הפסטה המסורתי, כאן המנה מגולגלת ביד בצורת צינורות ארוכים כאורך המוביל הארצי, משופעת בסלייסים של זוקיני ועשירה בגבינת צאן, ומבושלת עם חמאת פפריקה שחורה, בזיליקום וצנוברים. מנת שקדי העגל (148 שקלים), לעומתה, מוגשת לגובה: על מצע של קרם כרישה צעירה וטחונה היטב, לצד ארטישוק ירושלמי קונפי. השקדים עשויים בעדינות ומתובלים ביד אמן, ממוקמים זה על גבי זה כמגדל. מי שאוהב את הטעם – מדויק יותר, את המרקם – של השקדים, זו מנת חובה עבורו.

טרנד הפיסטוק חלף עבר לו, ברוך השם, אבל אם כבר הגעתם עד הלום, אל תוותרו על מלבי הפיסטוק (54 שקלים) – קרם שמנת עשיר המוגש בצלוחית מתכת, ועליו קשיו, פיסטוק ועלי ורדים. המחירים כאן אינם נמוכים, בלשון המעטה, אולם החוויה הכוללת היא של ערב שכולו אסקפיזם, ורק בזה שווה לפעמים להשקיע.

“הפרדס", ישראל טל 5, תל אביב, 077־5705919 (לא כשר)