אם יש משהו שאני והבנות המתבגרות שלי אוהבות לעשות בתקופה האחרונה, זה לאכול ארוחת ערב מול הטלויזיה, כמיטב הקלישאה, ולהגדיל ולעשות זאת תוך כדי צפיה במשחקי השף. התיאבון נפתח מול המסך, ויש מצב שאני אפילו יותר יצירתית תוך כדי הכנת הארוחה, מוסיפה מרכיבים "סודיים", משקיעה בסלט רענן מכל הלב, ומי אמר צילחות ולא קיבל? מזדהים?
בשבוע שעבר התקיימה משימת פאפא ג'ונס במשחקי השף, בה נתבקשו המתמודדים להרכיב את פיצת החלומות שלהם, תכנית שגרמה למח שלנו להתפוצץ, כי הכי נועז שלנו בתוספות זה אננס ובולגרית. מאד טעים. תנסו. שלוש הפיצות שזכו לדירוג השופטים הגבוה ביותר נכנסו לתפריט של פאפא ג'ונס לחודש הקרוב, וזה היה רק עניין של זמן עד שנזמין אותן, ונבדוק את העניין מקרוב.
כי מה שטוב לאסף גרניט, מושיק רוט ויוסי שטרית, טוב גם לנו. צוות הטועמים כלל אותי, את הבנות המתבגרות, ואת סבא וסבתא. מה שנקרא מדגם מייצג רב גילאי.
מטעמי כשרות טעמנו ראשונה את הפיצה פסטו ארטישוק של השף בני חממי - בסיס של רוטב שום-פסטו, ארטישוק, נגיעות גבינת מסקרפונה, חתיכות לימון טרי, 5 גבינות איטלקיות (ללא רוטב עגבניות).
מה חשבנו עליה: הפיצה קלילה מאד, ועשירה בגבינות, ולמרבה השמחה לא נוזלת כמו טוסט מבעבע מכל הכיוונים. היא מדויקת, עם שכבת קרסאט פרמז'נית טעימה ממש, וכמעט ולא מורגש בה רוטב הפסטו העדין, שחששנו שיהיה דומיננטי. הארטישוק משתלב פה נהדר, המתבגרות בחרו להוציא אותו החוצה אז המבוגרים הרוויחו יותר ממנו. סך הכל פיצה מוצלחת מאד ולא כבדה. אהבנו ממש.
אחרי טעמנו את הפיצה פריקסה של שף אלעד (פולי) קריב - בסיס של רוטב עגבניות, טונה לימון, בצל סגול, זיתים ירוקים, צלפים, צ'יפס וופל וגבינת מוצרלה.
מה חשבנו עליה: קודם כל, המחשבה הראשונית שקופצת לראש היא - איך לעזאזל לא חשבו על זה קודם? יציאה פשוטה אך גאונית, וממש חיכינו לטעום אותה. המתבגרת זנחה את הפיצה אחרי ביס אחד, מהסיבה הפשוטה שיש בה טונה ובצל, טעמים שילדים פחות מתחברים אליהם. לעומתה, המתבגרת הגדולה יותר, סימנה אותה כפייבוריטית, וגם אנחנו המבוגרים, ואני ביניהם, אין ברירה צריך להודות בזה שמתבגרים, אהבנו את השילוב, אם כי אפשר היה לוותר על הבצל, שהופך את המנה לכבדה, אז פעם הבאה נבקש בלי. לסיכום החלטנו שאת המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק וזו פיצה שחייבת להשאר בתפריט. פאפא ג'ונס לתשומת לבכם.
אחרונה חביבה, טעמנו את פיצה לחמעג'ון של השף מקס סביץ' - בסיס של רוטב עגבניות, קרמבל בשר בקר, בצל לבן, עגבניות, נגיעות פלפל צ'ילי פיקנטי, נגיעות מיץ לימון ומעל זילוף טחינה (ללא גבינות). קיימת גם בגרסה כשרה / טבעונית בסניפים הכשרים – עם תוספת של קרמבל בשר טבעוני.
מה חשבנו עליה: פה קרה דבר והיפוכו. הילדים הקטנים עפו עליה כי היא הזכירה להם בולונז, ואילו הילדים הגדולים התאכזבו כי ציפו ללחמעג'ון עסיסי ומתובל עם ניחוחות של על האש. הרוטב והבשר אמנם טובים, אך הטעמים עדינים מאד, ואפילו הרגשנו שחסר תיבול, והוספנו את תבלין הפיצה שבדרך כלל נשאר סגור בשקית ולא זוכה להתיחסות. המתבגרות כאמור, אהבו אותה ממש, מאותה סיבה. הטחינה משתלבת מצוין, ולרגע חשבנו אפילו שמדובר בגבינה טבעונית. זו סך הכל פיצה טובה מאד, אבל לחמעג'ון זה לא, ואפשר לומר שגם לא פיצה.
אציין בזהירות, שהיו לנו ציפיות גבוהות מאד אחרי הצפיה בתכנית, ואיך אומר שף אסף גרניט? ציפיות יש רק במצעים. חשוב לציין שנעשו שינויים בפיצות על מנת להתאים אותן למשלוח, ויש להסתמך על הכתוב בתפריט בלבד. הפיצות מוצלחות מאד, ושוות את הבאז, אבל כמו תמיד, אנחנו כנראה נחזור ונמשיך להזמין את הפיצה קלאסית, עם תוספת אננס במקסימום.
פאפא שף משפחתית מסדרת משחקי השף 89.9 שקלים. המהדורה תהיה זמינה בסניפי הרשת לזמן מוגבל. להשיג בסניפי פאפא ג'ונס א-ש, בין השעות 12:00-00:00 (כולל שישי שבת)