הביקור שלי במסעדת ALALI (אללי) בתל אביב הוא חוויה קולינרית שמזכירה מסעדות יוקרה בחו"ל, אבל עם טוויסט תל אביבי מתוחכם. תחת שרביטו של השף דניאל מרציאנו, המסעדה משלבת בין מטבח גורמה מדויק לאווירה צעירה ותוססת.

כבר בכניסה למסעדה, הווילונות המפרידים בין הרחוב למרחב הפנימי מסמנים מין תחושה של מעבר לעולם אחר - ומה שמוסיף עוד יותר לאווירה הוא העיצוב המוקפד, הבר האלגנטי והמטבח הפתוח עם תשומת לב לפרטים הקטנים, הן בעיצוב והן באוכל. המוזיקה לא רועשת מדי ויש ספייס בין שולחן לשולחן, מה שמעניק תחושת אינטימיות למרות שהמקום גדול במיוחד.

מסעדת ALALI (צילום:  עוז אוחיון)
מסעדת ALALI (צילום: עוז אוחיון)

המסע הקולינרי שלי התחיל בלחם בטאבון (44 ₪) שעבר התפחה של 72 שעות, מוגש לצד סלסת עגבניות בלסמי, שום קונפי וטחינת הר ברכה לצד זיתים - לחם זה מאסט, אין מה לעשות. שיפוד כרוב בטאבון (68 ₪) מוגש על קרם קשיו מותסס שמרגיש כמו לבאנה מעודן, וסלסת הזעתר ושמן זית משלימים את ההרמוניה בטעמים. כרוב כבר מזמן הפך לחומר גלם שניתן להכין ממנו מנות מנצחות וזו בהחלט מנצחת.

סלט הדרים (82 ₪) - שילוב של חסות טריות וקריספיות, אנדיב, עלי חרדל רעננים, פילה הדרים (פלחי אשכולית אדומה), סלק אבטיח מרהיב למראה ונעים לחך, תפוח ירוק ופקאן מסוכר ברוטב ויניגרט הדרים וסומאק - למרות שנשמע כאילו יש בסלט יותר מדי מרכיבים, הטעמים משתלבים נהדר ויוצרים הרמוניה מושלמת.

שיפוד כרוב בטאבון (צילום:  עוז אוחיון)
שיפוד כרוב בטאבון (צילום: עוז אוחיון)

סלט הדרים (צילום:  עוז אוחיון)
סלט הדרים (צילום: עוז אוחיון)

טארטלט הטונה האדומה (94 ₪) - מבחינתי המנה הזו היא יצירת מופת - הטרטלט דקיק וקריספי, וכל הטעמים של טרטר הטונה, הבצל הסגול והירוק, איולי צ'ילי מותסס וטוביקו משתלבים בפה לביס שמעורר את כל בלוטות הטעם.

סיגר עגל אווז (138 ₪) - שלושה סיגרים ממולאים בתערובת של כבד אווז, שקדי עגל וכבד עוף, בצל מקורמל, מוגשים לצד אריסה, לימון כבוש, סלטון עלים, טחינה עמבה ואיולי אריסה. מנה טעימה ומשובחת שמשאירה טעם של עוד להמשך. 

טארטלט טונה אדומה (צילום:  עוז אוחיון)
טארטלט טונה אדומה (צילום: עוז אוחיון)

ועכשיו רבותיי, ליהלום שבכתר של ALALI - הוא ללא ספק ה-פואה גרא (164 ₪) - מדליון כבד אווז מוגש על כף מעל קרם בצל מקורמל וגרידת אגוזי לוז - מנה כל כך יפה (ואינסטגרמית לאינסטגרמיים שביניכם) ומגרה שקשה לעמוד בפניה, ועדיף לשמור אותה לסוף מסע המנות הראשונות כדי ליהנות עוד קצת מהטעם המופלא הזה.

למנה העיקרית, הזמנתי מוסר ים על פחמים (162 ₪) - פילה מוסר ים מוגש על תבשיל תרד וציר בצל לבן - מנה עדינה בסגנון צרפתי, אלגנטית, טעימה וקלילה - ביצוע מושלם של מנה קלאסית. לצד כל הטוב הזה שתיתי את הקוקטייל PRETTY WOMAN (76 ₪) - עדין, מרענן וקליל, אידיאלי למי שלא אוהב יותר מדי אלכוהול כמוני.

מוסר ים על פחמים (צילום:  עוז אוחיון)
מוסר ים על פחמים (צילום: עוז אוחיון)

בקינוחים, המלבי קדאיף (64₪) הוא המנצח הגדול - שילוב מושלם של טוויל קדאיף, קרם פטיסייר ורדים וקוקוס, רוטב מלבי, פיסטוקים, ורדים מיובשים וגלידת פיסטוק. לצידו, מוס שוקולד שמן זית (68₪) מציע חוויה ייחודית עם קראמבל קקאו, ריבת שמן זית (כן, כמו שזה נשמע), מלח ים, גרידת לוז וגלידת נוצ'לה. שניהם טעימים וייחודיים, אך הטעמים העדינים של המלבי מהווים סיום מושלם לארוחה ומשאירים טעם שגורם לכם לרצות לחזור.

מלבי קדאיף (צילום:  עוז אוחיון)
מלבי קדאיף (צילום: עוז אוחיון)

מוס שוקולד שמן זית (צילום:  עוז אוחיון)
מוס שוקולד שמן זית (צילום: עוז אוחיון)

השירות מקצועי ולא מתנשא, הצוות במסעדה די רחב, זמין ובקיא בתפריט. העיצוב המוקפד משלב אלמנטים מודרניים עם נגיעות חמות ויוצר אווירה אינטימית למרות גודלו של החלל.

אללי אמנם מסעדה חדשה וכמו שבוודאי שמתם לב, גם לא זולה אבל מצליחה לבלוט ולהציע משהו שונה. השילוב של מטבח מדויק שמקפיד על חומרי גלם איכותיים ומשלב טכניקות קלאסיות עם טוויסטים מודרניים, יחד עם אווירת חו"ל תוססת ותשומת לב לפרטים הקטנים - כל אלה הפכו את הביקור שלי ב-ALALI לחוויה שארצה לחזור אליה.

ALALI (אללי) - וולטר מוזס 14, תל אביב

שעות פתיחה:

א'–ג': 19:00–00:00

ד'–ה': 19:00–00:30

מוצ"ש: שעה אחרי צאת שבת עד 00:30