דבי קנדל, כתבת האוכל ומהסעדות, מדווחת בסקירה שפרסמה בעיתון היהודי הבריטי "ג'ואיש כרוניקל", כי למרות המלחמה, סצנת המסעדנות של תל אביב ממשיכה לזרוח עם פתיחת מסעדות מרגשות חדשות. ממסעדות דגים לחוף הים ועד הרפתקאות אוכל אינטראקטיביות, העיר מציעה טעמים מרעננים ורעיונות חדשניים. קנדל סוקרת כמה מהמקומות החדשים והטובים ביותר לאכול בתל אביב.
אסימי (כשר)
לפי הדיווח, מסעדת הדגים הזו, הממוקמת על מרפסת הצופה לים התיכון, פתוחה כל היום ומגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב. למרות שהיא לא ממש על החוף, העיצוב והאווירה הם של מועדון חוף, והתפריט מציג מטבח ים תיכוני קלאסי, מתאר העיתון. מנות קלות יותר בתפריט כוללות סלט בורטה, סשימי הדרים ודגים בגריל. אבל יש גם מנות נחמה כמו אריסה פלרמו, גבינת עיזים, ריזוטו סלק וברגר דגים בטמפורה. תפריט ארוחת הבוקר המגוון מ-8 בבוקר עד 12 בצהריים כולל ארוחת בוקר ישראלית מסורתית, שקשוקה וטוסט צרפתי, מפרט הכתב.
קפה עוטף (חלבי, ללא השגחה)
רשת זו של בתי קפה הוקמה כדי לספק עבודה והכנסה לאנשים מהעוטף והדרום שהותקפו ב-7 באוקטובר, מסביר ה"ג'ואיש כרוניקל". שני סניפים כבר נפתחו, עם תוכניות לפתוח עוד. בתי הקפה כוללים חנויות מתנות התומכות בקהילות ומגישות מגוון מאפים מתוקים ומלוחים, קרואסונים ממולאים וכריכים.
גאיג'ין איזקאיה (לא כשר)
המסעדה התוססת והמהודרת הזו ברחוב לילנבלום היא תוספת מבורכת לסצנת האוכל התל אביבית, מעיר העיתון. היא מציעה פיוז'ן מקסים של מסורות קולינריות יפניות ומקומיות עם מערך מרשים של קלאסיקות איזקאיה בפרשנות יצירתית, החל מבלופין סשימי וניגירי בטן המאצ'י ועד קצו בס ים וטמפורה שרימפס. ניתן לסיים את הארוחה עם עוגת גבינה בסקית מאצ'ה או פנה קוטה גרניטת יוזו. השף גלעד דבוש, המנהל את גאיג'ין, צבר ניסיון מעבודה במספר מסעדות ברחבי יפן, כולל Sushi Gyoten בעלת 3 כוכבי מישלן, נאמר בכתבה.
אימרסיון (כשר)
המסעדה הממוקמת בבניין סודי ביפו העתיקה, אימרסיון טוענת להיות המסעדה האינטראקטיבית הראשונה בישראל, על פי הסקירה ב-Jewish Chronicle. יש לה שולחן אחד גדול ל-18 סועדים, המוגשים תפריט קבוע בן שש מנות המשתנה על בסיס תוצרת עונתית. יש שני מקומות ישיבה בשעה 19:00 ו-21:30. כל מנה מלווה בצלילים ודימויים הקשורים לשיפור החוויה, מפרט העיתון.
מילה (כשר)
למרות שהיא לא בתל אביב עצמה, הביסטרו החלבי הזו בסביון הסמוכה הוא אחד המסעדות הכשרות הבודדות בעיר, לפי הדיווח. הביסטרו ממוקם במרכז G CITY החדש ויש לו עיצוב פנים יפהפה שמשלים את התפריט העונתי. תפריט ארוחת הבוקר (עד 11:30) כולל מנות ישראליות מסורתיות, טוסט אבוקדו, טוסט צרפתי וסלטים. תפריטי ארוחת הצהריים והערב כוללים קלאסיקות כמו סלט קיסר, סלט ניסואז, פיש אנד צ'יפס, טורטליני ולברק שלם. יש גם תפריט ברנץ' מיוחד ביום שישי, מפרט הכתב.
אונמי (כשר)
המסעדה יפנית זו בלובי מלון הילטון תל אביב היא מסעדת האחות של המסעדה הלא כשרה מזה זמן רב הנושאת אותו שם ברחוב הארבעה בתל אביב, מדווח העיתון היהודי. היא החליפה את יקימונו. החלל השליו מציג בר קטן הצופה על תחנת הסושי ומספר שולחנות עץ נוחים. התפריט היפני המסורתי מגיש מנות דגים, צמחוניות וטבעוניות ומחולק לסושי, מנות ראשונות חמות וקרות, שיפודי קושיאקי ומנות עיקריות של שוסאי. יש תפריט צהריים עסקי קבוע.
פרדס (לא כשר)
המסעדה במלון ג'ורג' החדש מתמקדת במטבח ישראלי מודרני ובתוצרת מקומית, נכתב בסקירה. השף ברק אהרוני, לשעבר שף ראשי של מלון נורמן, יצר את התפריט המשתנה מדי יום. המסעדה פתוחה לארוחת צהריים, ארוחת ערב, קוקטיילים וחטיפי בר. המנות עשויות לכלול סוויס צ'ארד גלילי ממולא באורז, עשבי תיבול טריים וצימוקים שחורים, חמאה מזוקקת ומולסת רימונים; סשימי טונה מגולגל בתבלינים, ויניגרט ליים ג'ינג'ר, כרובית, כוסברה וניצן בזיליקום ומלבי פיסטוק קרם, אגוזי קשיו, עלי ורדים ודבש אבוקדו.