קולומבו מטבח יומי בגליל מערבי
בעקבות הפסקת האש בגליל המערבי מחדשים את חגיגות ראש השנה האזרחי. משעה 23:00 מתחילה חפלה עם ריקודים וטברנה שתכניס אתכם לשנה החדשה באנרגיות הכי גבוהות שיש, עם ארוחה בת 6 מנות טעימות וכוס יין שאבלי להשלמת החוויה.
מה בתפריט: פוקאצ’ה חמה עם מטבחי הבית, מוגשת עם שום קונפי, זיתים וטחינה עשירה, גשמי ברכה - מרק קרם פטריות יער עשיר, עם פטריות שימאג’י כבושות, אספרגוס צלוי וטוויל פרמז’ן פריך, חלום בשם קיוטו - טארטלט במילוי טונה אדומה טרייה, קרם אבוקדו, איולי יוזו וקוויאר שחור, ברינה יקצורו - תירס גמדי טרי עם רוטב בר בלאן צרפתי, שמן בזיליקום, פיסטוקים וקוביות אווז מעושן, סנטה קלאוס - אנילוטי בעבודת יד במילוי גבינת המאירי וקרם דלעת, לצד פילה דג צרוב ורוטב חמאת הדרים, מוגש עם צ’יפס מרווה, פצצה מתקתקת - נתח קצבים עסיסי מונח על קרם סלרי, עם רוטב יין עמוק ובצלים צלויים, 2025 - צלעות כתר מרשימות עם גראטן תפוחי אדמה, פטריות בלו אוייסטר צלויות ורוטב דמי גלאס מהפנט, ולקינוח ממתקים לסיום מתוק.
כמה: 350 שקלים לסועד. להזמנות 077-9964895.
״פופינה״ בנווה צדק של השף אוראל קמחי
הערב יעמוד בסימן של חגיגה מושלמת עם דיג'יי שינגן במסעדה וירים על האורחים על הרגליים, קוקטיילים ייחודיים בשיתוף עם מקאלן ושמפניות איכותיות. תפריט טעימות מיוחד נבנה במיוחד לערב ומציע חוויה קולינרית מרהיבה ומלאה בסטייל, ארוחה בת 6 מנות מדוייקות, שילוב של בשרים, דגים ומנות צמחוניות, בהן חומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר.
מה בתפריט: טרטר טונה עם קולורבי צלוי, וינניגרט קולורבי-סויה, וקוויאר אוסטרה מקומי, או טרטר בקר עם קרם חלמון, פטרית ירדן מטוגנת, וסלסת פטריות צלויות. קרם דלעת עם דלעת צלויה, קצפת פקורינו ופלפל שחור, או קרם ברולה כבד אווז, עם חומץ פדרו חימנז מצומצם, וקליפות תפוז מסוכרות, פילה דג צלוי עם טורטליני כרישה צלויה, "מרק בצל", וקרוטוני לחם שיטאקי, סינטה מקומית מיושנת 3 ימים בקוג'י, בליווי ניוקי עטוף בכרוב סאבוי, קרם רוקט ודמי גלאס, ולקינוח פחזניית פטל עם קרם חלב מרוכז, פטל מיובש ואנגלז וניל וגם טארט שוקולד וויסקי עם קרמל וויסקי ושנטי הל. קיימות גם אופציות צמחוניות לבחירה.
כמה: 530 שקלים לסועד. להזמנות: 03-5757477.
ערב חד פעמי במסעדת "שושו" עם השף אסף גרניט
לרגל חגיגות הסילבסטר, השף גרניט עורך ערב קולינרי ייחודי ומושקע עם ארוחת בת 12 מנות, בהשראת האווירה התוססת של מסעדת "מחנה יהודה" הירושלמית. האירוע יתקיים במסעדת "שושו", מסעדת הבית של חברת ראפיד, הממוקמת במגדל המשולש של מרכז עזריאלי תל אביב. על עמדת הדי ג׳יי - איתי גלו, ובהמשך הארוחה תהפוך למסיבה עם עמרי סמדר והפתעות נוספות.
מה בתפריט: התפריט מבטיח להפתיע ולהרשים, וכולל מנות כמו טורטליני סרטנים עם קציפת וודקה-ליים, קרם ג'ירקין עם שרימפס, וכמהין יער רומניות, לצד עיקריות עשירות של בשר בקר ובשרים מעושנים. מחיר לארוחה הכולל את 12 המנות ואלכוהול חופשי.
כמה: 1,200 שקלים לסועד. להזמנות: 054-5490989.
מסעדת נורדר
לכבוד חנוכה והסילבסטר, מסעדת נורדר ברחוב דיזנגוף 245, תל אביב יפו, מציגה תפריט ספיישל מיוחד, בערב הסילבסטר יהיה דייג'י וכמובן אווירת סילבסטר מלאה בקישוטים. התפריט כולל שלוש מנות, קינוח וקוקטייל במחירים מיוחדים.
מה בתפריט: טרטר דג עם קרקר פשתן. איולי יוגורט. צ׳ילי מותסס (44 שקלים), פרח קישוא ממולא קרם דלעת, בר בלאן עירית, וקוויאר פורל (68 שקלים). נתח קצבים עם פירה ראטה. ציר עוף. פייסט (122 שקלים), ולקינוח פארי ברסט (קינוח צרפתי קלאסי מבצק רבוך) במילוי קרם ערמונים ולוז, אנגלז וניל וגלידת שמנת (38 שקלים) מלווה בקוקטייל פורנסטאר מרטיני - וודקה קטל וואן ציטרון, ליקר וניל, מחית פסיפלורה, פסורה, סירופ נענע והיבסקוס (52 שקלים.
כמה: 325 שקלים לסועד. להזמנות: 073-3319417.
רופטופ 98 של השף צביקה שטראוס
על גג מלון המאייר האוס בכיכר דיזינגוף, עם נוף עוצר נשימה של קו הרקיע של תל אביב, מוזמנים לקבל את השנה החדשה במסיבת גג מקורה עם די-ג'יי לאורך כל הלילה, מגוון קוקטיילים, ומנות פינגר פוד שיוגשו על-ידי מלצרים שיסתובבו בין הסועדים.
מה בתפריט: סשימי אינטיאס ,אבוקדו, פסטוקים קלויים , כוסברה ויוגורט עיזים, טרטר בקר, לחם צרוב, איולי חרדל וצ'ילי, רוסטביף שייטל בתערובת תבלינים חמים ואיולי שום אפוי, ברזאוולה ביתית, פלפל אורפלי ושום קונפי, צוואר טלה מפורק, לאפה ביתית, בצל סומאק וציזיקי, לברק צרוב, ריזוטו סרטנים ושרימפס, קרם תירס, אויסטרים וקוויאר ועוד.
כמה: מחיר כל מנה או קוקטייל – 40 שקלים בלבד.
מסעדת Pop & Pope בהובלת השף שחף שבתאי
מי שמכיר את המסעדה הזאת במגדלי הארבעה תל אביב, יודע שהולך להיות שמח. במהלך הערב, האורחים ייהנו מחוויה קולינרית ייחודית המשלבת טעמים ממחוזות מלזיה, הודו וסין. התפריט יכלול מנות איקוניות שנבחרו בקפידה, והוא כולל גם טעימות וויסקי מאקלן ו-2 קוקטיילים ספיישל.
מה בתפריט: מיני אקלייר, קרם כמהין, סינטה בקר, קריספי בצל סינגפורי, רול צ׳יקן טיקה מדרס, קמירי, קרם שומשום, ציר עגבניות ולמון גראס, סלט פומלה סיני - נתחי לוקוס , בצל, נענע, צ׳ילי וקראנץ׳ תירס, טאם טאם נתחי אנטריקוט וברווז ברול דפי אורז, מרק בצל מלזי אספרגוס, בר ים גא קארי - פילה בר ים, תפו״א בייבי בטאבון, פטריות יקיטורי, אספרגוס ולחם מחמצת בגיי, פילה מניון קאפלה hotel - מיסו, יין שרדונה, צ׳יפס כרוב של ימאים, טרטר בקר בסאקה סוי, קרם טרמיסו קוקוס, תותים מהשדה וקראמבל חמאה חומה.
כמה: 400-600 שקלים לסועד. להזמנות: 03-759-5000.
מסעדת Aria בניצוחו של שף מושיקו אברהם
ממוסדות הקולינריה הוותיקים בתל אביב, השוכנת במבנה שהיה שייך למשפחתו של יואל משה סולומון, וקיבל את זוהרו מחדש עם פתיחת המתחם לפני כעשור. עיצוב הפנים מינימליסטי, נקי ועדכני ואינו מתיימר להתחרות במבנה ההיסטורי המהודר. בערב השנה החדשה יוגשו מספר מנות ספיישל חגיגיות לצד התפריט הרגיל במסעדה ובקומת הבר יחכו קישוטים, דיג'יי ועוד הפתעות לשנה החדשה החל מהשעה 21:00. בנוסף, כל סועד יקבל כוס שמפניה מתנה.
מה בתפריט: בליני קוויאר וקרם פרש (380 שקלים), ברוסקטה כבד אווז על ריבת שומר בר ופיסטוק איראני (96 שקלים), סקאלופ נא, ויניגרט תות צ'ילי מותסס, קוויאר ופינגר ליים (86 שקלים), חצי לובסטר, רביולי לובסטר, מסקרפונה, ביסק שומר (260 שקלים), ספגטי וונגולי, ארטישוק מוחמץ, יין לבן, צדפות (138 שקלים) ומנות נוספות.
כמה: מחירים משתנים. להזמנות 03-529-6054
מסעדת "רובע בר יין" בהוד השרון
מלבד התפריט המושקע שמציעה המסעדה, לכבוד חגיגות השנה החדשה הושקו קוקטיילים ייחודים ומרעננים המאופיינים בטעמי תבלינים עשירים. לערב אחד בלבד מוצע דיל מיוחד על זוג ב-98 שקלים בלבד. הקוקטיילים החדשים: אריאנה - וודקה מושרת בהיביסקוס, פסיפלורה, תמצית היביסקוס ודובדבן עם כתישה של בזיליקום וסילבסטר סטאלון - וודקה, טריפל סק, אפרסק, לימון וטימין.
כמה: 98 שקלים לזוג קוקטיילים. להזמנות: 09-7400999
רשת המסעדות האסיאתיות Frame Chef & Sushi Bar
את ערב תחילת השנה האזרחית יציינו עם מנות ספיישל שהורכבו במיוחד, אלכוהול משובח לצד מנות הבית הקיימות בתפריט העשיר, באווירה רגועה כיאה לתקופה. ולמי שמתכנן לבלות ערב נעים וכייפי בבית, מציעים 4 מגשי אירוח בגרסאות מהודרות, בגדלים שונים עם מגוון עשיר של רולים בקומבינציות. מגש זוגי 4 רולים ספיישל לבחירה במחיר 289 שקלים, מגש אירוח עם 90 יחידות סושי במחיר 590שקלים, מגש אירוח עם 126 יחידות במחיר 790 שקלים. גולל חמוצים יפניים.
מה בתפריט: כיסוני אינארי כיסוני טופו מטוגנים וממולאים בטרטר סלמון ודג לבן עונתי טריים, מיונז יפני, אספרגוס, אבוקדו, קוביות בצל סגול ובצל ירוק. (62 שקלים), טרטר דג לבן – דג לבן עונתי קצוץ ומתובל ביוזו קושו, קוביות בצל סגול וברוטב גזר וג'ינג'ר. (72 שקלים), וטטאקי טונה אדומה – פרוסות טונה אדומה צרובות ברוטב סוב מעושנת וסוויט מיסו. טופינג של חרדל יפני/מיונז אנשובי וסלסה. (72 שקלים). זאת ועוד בנוסף למנות בתפריט המסעדה הכוללות קומבינציות סושי בשלל צבעים וטעמים, מנות פתיחה, נודלס, קוקטיילים, ויינות.
סילבסטר מהסרטים
PLANET מזמינה אתכם לחגוג את השנה האזרחית החדשה במתחמי ה-VIP המפנקים של הרשת עם מנות מיוחדת לערב זה. בנוסף לארוחת הערב העשירה הכוללת מבחר לחמים, מטבלים, סלטים ומנות חמות משתנות, יתווספו עמדות ספיישל סילבסטר: בורגר פורטובלו עם רוטב צ'דר עלים ירוקים, בלחמניית שומשום לצד ממרח פלפלים ירוק חריף אש, צ'יפס וטבעות בצל, ושטרוייזל תפוחים מתוק בקינמון, קצפת פטיסייר, בצק אגוזים עם סוכר חום ומלח הימלייה לצד רוטב קרמל מלוח ופטל אדום וגלידת וניל לבחירה. במתחמי ה-LIGHT, בבאר שבע וזכרון יעקב, תוצב עמדת ספיישל וופל בלגי חלומי עם מגוון רחב של תוספות ורטבים. כל זאת, בנוסף למזנון קולנוע חופשי, הכולל פופקורן, נאצ'וס, גלידות, שתיה חמה וקרה וכמובן סרט לבחירה באולם אינטימי עם כורסאות מתכווננות ומרווחת. בחיפה וראשון לציון, הסרטים שיוקרנו בערב פתיחת השנה יהיו: הטבעת, מופאסה: מלך האריות, קרייבן הצייד וBETTER MAN: סיפורו של רובי וויליאמס – בהקרנת בכורה.
כמה: 179 שקלים בחיפה וראשון לציון. 99 שקלים בזכרון יעקב ובאר שבע.