המסעדה הירושלמית המיתולוגית "דולפין ים" עוברת שינוי היסטורי: אחרי 57 שנות פעילות כמסעדה לא כשרה, המוסד הקולינרי האהוב בעיר הבירה הודיע אתמול (שלישי) על החלטתו לעבור לתפריט כשר. המסעדה בישרה על המהלך בהודעה מרומזת בדף הפייסבוק שלה: "שנה חדשה מביאה איתה שינויים טובים ומרגשים", ועדכנה את לקוחותיה הקבועים בפרטי השינוי במייל נפרד.

ההחלטה עוררה סערה בקרב לקוחותיה הוותיקים. "חדשות מאוד עצובות", "את כל המשפחה שלי וגם את החברים שלי איכזבתם", "עוד מכה לירושלים החילונית" - אלה רק חלק מהתגובות הנסערות שפורסמו בעקבות ההודעה. לקוחות ותיקים, חלקם מגיעים למסעדה כבר 25 שנה, הביעו אכזבה מיוחדת מאובדן אופציית הבילוי בסופי שבוע ומהשינוי הצפוי בתפריט.

"כל יומולדת, כל שמחה - אצלכם. עכשיו אין מה לחפש", כתבה אחת הלקוחות הקבועות. אחרים ציינו את הפגיעה במורשת של מייסד המסעדה המנוח, שרגא, והביעו צער על אובדן מוסד קולינרי נוסף בירושלים החילונית. 

המסעדה, השוכנת במבנה ירושלמי לשימור במרחק הליכה משדרות ממילא והעיר העתיקה, הפכה במשך 57 שנותיה למוסד קולינרי מוערך בזכות חומרי הגלם הטריים, מנות הדגים והבשרים המדויקות, והשירות האישי שמשך אליה סועדים רבים מהארץ ומחו"ל.  בימים אלה היא משיקה כאמור את התפריט החדש והכשר שלה בהובלתו של שף אורן ירושלמי.
 
עמנואל גדג' מנכ"ל 'כשרות צהר' מסר בתגובה: "אנחנו מברכים על ההחלטה של המסעדה מיתולוגית שבמסגרת המהלך תאפשר לקהלים רחבים יותר להנות מאוכל איכותי, מסורתי, ומשובח. הכשרות איננה עול נפשי או כלכלי - כשהיא מנוהלת בצורה שקופה והגונה היא תיבה עם קהל לקוחות רחב".