שווארמה נחשבת לאחד ממאכלי הרחוב האהובים ביותר, אבל בשנים האחרונות גם לאחד היקרים שבהם. כיום ניתן למצוא בדוכנים ושאוורמיות ברחבי הארץ מנה בפיתה שמטפסת ל-60-70 שקלים. היה גם מי שקיבל את דקות התהילה התקשורתיות שלו כשעדכן שאצלו נמצא שווארמה בפיתה במחיר של 105 שקלים.
הפיתה השמנמנה שעמוסה בחתיכות בשר עגל, כבש, הודו או פרגית ואליה מצטרפים שלל ירקות, טחינה, עמבה וחמוצים - הפכה מזמן למנה שמככבת ברשתות החברתיות ונחשבת לחלום הרטוב של קרניבורים וחובבי אוכל רחוב. לצד המחירים המופקעים יש מי ששובר את השוק עם מחיר בדיחה. מי שמקפידה לעשות זאת בהצלחה היא פינת השווארמה בשכונת התקווה בתל אביב, שלאחרונה גם התחדשה בסניף בכפר סבא.
לפני כשמונה שנים הקים אור אוחנה ברחוב אצ"ל בשכונת התקווה את פינת השווארמה והחליט לשבור את השוק עם מחירים אטרקטיביים במיוחד. טרום עידן הקורונה היה ניתן למצוא אצלו פיתה עמוסה בחתיכות בשר ב-20 שקלים בלבד. כמו הרבה דברים, גם חומרי הגלם שמרכיבים את מאכל האלים הזה טיפס מעלה במרוצת השנים ומחיר המנה עלה בהתאמה. יומיים לפני שהגענו בישרו הסרטונים ברשתות החברתיות והמחירים באתר שמחיר מנת שווארמה פרגית עומד על 35 שקלים. כשהגענו לדוכן גילינו שהמחיר טיפס ל-40 שקלים.
למרות עליית המחירים עדיין מדובר במחיר שלא סופר את הקולגות. במקום יש גם שלל אופציות נוספות במחירים שפויים: אם תרצו לדחוס את השווארמה ללאפה או בגט תשלמו 50 שקלים ומנת צ'יפס תעלה רק שבעה שקלים. מנת פיתה שווארמה שייטל מטפסת כבר ל- 50 שקלים. בחרנו להיצמד לתוכנית המקורית והלכנו על מנת שווארמה מיקס בפיתה ומנת צ'יפס ונפרדנו מ- 47 שקלים.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות<<
הגענו בשעת צוהריים מוקדמת, רגע לפני שהעומס הגדול מתחיל והתור הופך לארוך במיוחד. המקום היה נקי ומזמין. לצד קערה גדולה ונקיה לפסולת חיכה על כל שולחן מתקן למפיות- משהו שלא תמיד יככב על שולחנות במקומות מהסוג הזה.
השווארמה-מן החביב שאל מה לשים לנו בפיתה, וכבעלי ניסיון ורצון לדפוק את המערכת, ביקשנו למרוח חומוס, טחינה, חריף, עמבה ולמלא את הפיתה רק בבשר. את הפיתה הוא הפציץ במיקס שווארמה הודו ועגל ומעל לכל הטוב הזה, מזג בנדיבות עוד קצת טחינה ועמבה, שלא יחסר. ויתרנו על ירקות, חמוצים וסלטים שתופסים מקום ונפח.
הפיתה הרכה והספוגה בטעמים הייתה בינונית בגודלה, אך עמוסה בבשר שהיה איכותי, רך, שומני ומתובל במידה. בכל רגע בדקנו שאכן אלו חתיכות הודו ועגל שמחכות עמוק בפנים ולא ירקות שידעו ימים טובים יותר. המנה הייתה עשירה בבשר, משביעה וטעימה. הצ'יפס שקיבלנו היה טעים, עבה ובשרני אבל לא היה חם במיוחד. יצאנו בתחושה שאם רוצים באמת, אפשר למכור שווארמה טובה איכותית וטעימה במחיר שלא קורע את הכיס.
פינת השווארמה: אצ"ל 2, תל אביב. ויצמן 158, כפר סבא - כשר