משום מה, עוגות אישיות אהובות מאוד על כולם. יש שקוראים להן קאפקייקס ויש שקוראים להן מאפינס. בעיקרון, הן פחות או יותר אותו הדבר. אחת פשוט דחוסה ומעוטרת, והאחרת קלילה יותר ולרוב ללא עיטור מורכב. הפעם בחרתי במאפינס חמוציות: עוגות קטנות, עשירות בטעם ונמסות בפה. הן קלות להכנה וניתנות לגיוון על ידי תוספות מפתיעות בבצק, מה שהופך אותן לעוגות אישיות יפות, שעושות שמח בפה וגם בעיניים. השתמשתי בעטרות נייר נאות שאותן הנחתי בתוך תבנית שקעים.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ-רובין

אפשר לשלב בבצק אגוזים ופירות מיובשים שאהובים עליכם. אם רוצים, אפשר לצפות בקרמים ובציפויים שונים, אבל אני מעדיפה את המאפינס ללא ציפוי או קרם. לכן בחרתי לשמור מעט מבצק המאפינס, הוספתי לו קמח וגרגירי שומשום וערבבתי הכל בקערית ליצירת פירורים. בעצם, זה סוג של שטרויזל שאותו פיזרתי על פני המאפינס. אפיתי עד לקבלת גוון חום־זהוב. כך לא צריך לצפות בקרם. החן והיופי מתקבלים מהשטרויזל.

החומרים (ל־16־20 עוגות אישיות קטנות, בעטרות גדולות):

לבצק:

200 גרם חמאה רכה
1/2 1 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים
3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה
1 גביע יוגורט
2־3 כפות חלב, לפי הצורך
4־5 כפות חמוציות ללא סוכר (אפשר לחלופין פטל, אוכמניות וכדומה)

לאפייה:

עטרות נייר לקאפקייס מעוצבות ומעוטרות

לעיטור:

1/2 כוס מעיסת הבצק
קמח לפי הצורך
שקית סוכר וניל או קינמון
1/2 כוס גרגירי שומשום

מאפינס חמוציות (צילום: פסקל פרץ-רובין)
מאפינס חמוציות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה

1. שמים את החמאה במערבל חשמלי ומערבלים היטב, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הסוכר וסוכר הווניל, מערבלים 2־3 דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת אחידה, קלילה וחלקה.

2. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח והיוגורט. אם מרקם הבצק סמיך מדי אפשר להוסיף את החלב. מוסיפים את החמוציות ומבליעים בעיסת הבצק. נוטלים מעיסת הבצק כחצי כוס ומניחים בצד.

3. מסדרים את עטרות הנייר בתבנית שקעים. מעבירים את עיסת הבצק שנותרה לשקית זילוף. חותכים במספריים את הקצה המחודד של השקית ומזליפים את בלילת הבצק אל עטרות הנייר. ממלאים עד לכ־3/4 מגובה עטרות הנייר (לאפשר תפיחת הבצק).

4. מוסיפים קמח אל הקערה עם מעט בלילת הבצק ששמרנו ומערבבים. אפשר להוסיף גרגירי שומשום. מערבבים יחד עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים וניל או קינמון ושוב מערבבים לפירורים. מפזרים על פני כל מאפין בתבנית מעט מהפירורים.

5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ־40־45 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת ברזל.