נתנאל, בנו של הכותב ואחד משותפיו האהובים לארוחות, שב מתאילנד לתקופת שירות מילואים נוספת בטרם ימשיך במסעותיו בעולם. כעבור שעתיים מנחיתתו, הביע משאלה: "אני חושק בסטייק משובח". או אז נזכר הכותב בפרסומים ברשתות החברתיות אודות מסעדת "מיט טיים" בשוק מחנה יהודה, המציעה חוויית "אכול כפי יכולתך" במחיר 250 שקלים, הכוללת גם בירה, יין או שתייה קלה.

את המסעדה מנהלים גיסים - גלעד שטרן ודוד אליהו, שפתחו את המקום לפני כשנה וחצי. בתחילת דרכם התמקדו במשלוחי כריכים, אך המלחמה הסבה להם נזק משמעותי בתחום זה. השניים, שצברו ניסיון בקייטרינג פרטי ובהפקת אירועים, החליטו להשקיע את מלוא מרצם במסעדה. 

המסעדה מתהדרת בבשר איכותי המיובא מארגנטינה, והתפריט משתנה בהתאם להיצע השבועי. אף שהכותב מגדיר עצמו כ"מבין גדול ביין", הוא הופתע לטובה מאיכות היינות המוגשים במסגרת המבצע. שני יינות אדומים מיקב ירושלים - קברנה סוביניון ומלבק-שיראז - הוכיחו את עצמם כראויים בהחלט. נתנאל, מצדו, הסתפק בהנאה בבירה.

הארוחה נפתחת בשבעה סלטי בית, כולם מרשימים, כשהחצילים המעושנים מככבים. הצ'יפס, דק ופריך, נמנה עם הטובים שטעם הכותב לאחרונה. נועם, המלצרית וסטודנטית לסיעוד בשנה השלישית, העצימה את החוויה בשירות מסור ואכפתי.

מיט טיים (צילום:  עוז אוחיון)
מיט טיים (צילום: עוז אוחיון)

מגש הבשרים הראשון הציג קבב, פרגית במרינדה עסיסית, נקניקיות מרגז וכבד. המרגז התגלה כחריף מדי לטעמו של הכותב, והכבד - מבושל יתר על המידה, כמקובל בישראל. צלעות הכבש היוו את הפתעת הערב - חרף הסתייגותו הרגילה של הכותב מבשר כבש בשל שומניותו, אלו הצטיינו במנת בשר נדיבה, והשומן שהוסר מצא דרכו במהירות לצלחתו של נתנאל.

הסטייקים היוו את שיאה של הארוחה. כשהתברר כי המטבח שכח לברר את העדפת הבישול והגיש את האנטריקוט, פילה מיניון וסינטה במידת עשייה בינונית, תיקנה נועם את המעוות במהירות והביאה מנות חדשות - הפעם מושלמות בבישולן. הפילה התגלה כרך במיוחד והאנטריקוט - עסיסי להפליא.

לסיום הוגש מלבי תוצרת בית וגלידה פרווה. המלבי, שבדרך כלל אינו מעורר התלהבות אצל הכותב, הפתיע בטעמו המעודן, בנגיעת הערק ובעיטור הפיסטוקים. במחיר של 250 שקלים, מדובר בעסקה משתלמת במיוחד - בתנאי שמגיעים רעבים.

מיט טיים
רחוב הערמונים 2, ירושלים
שעות פעילות: ימים א'-ה', 11:00-01:00
מוצ"ש: פתוח באופן ניסיוני טלפון: 02-5001787
כשרות: רבנות מהדרין

יצוין כי הכותב היה אורח המסעדה.