מבשלת White Rabbit, שנפתחה ב-6 באוקטובר האחרון במבנה המיתולוגי של הדאנסינג קאמל בתל אביב, מבקשת לשנות את חוקי המשחק בשוק הבירה הישראלי. בראיון מיוחד ל-103FM מספרים אבי שלו, הברומאסטר הראשי, וסתיו חסון, מנהלת השיווק, על החזון, הטכנולוגיה והתוכניות לעתיד.

"פתחנו בטיימינג מאתגר למדינה, אבל המטרה שלנו ברורה - להביא בירה בסטנדרטים בינלאומיים", מסבירה חסון במשרדי המבשלה ברחוב התעשייה 12. "אנחנו מקפידים על איכות הבירה, על חדשנות, על תהליכי העבודה ועל המכשור המתקדם ביותר". 

המבשלה מתמחה בייצור שלושה סוגי IPA, אך עם טוויסט מודרני. "IPA היא בירה מהמאה ה-18 שתוכננה לשרוד מסעות ארוכים בזכות כמות גדולה של כשות", מסביר שלו. "בעבר זו הייתה בירה מרירה מאוד, אבל היום אנחנו לוקחים אותה לכיוון חדש - הצד הרך והארומטי, עם ניחוחות של פירות טרופיים, לי'צי, מנגו ופסיפלורה".

דווקא הכשות, שבעבר שימש לשימור, מהווה היום אתגר. "הכשות קצת מאיימת על הבירה, ולכן ה-IPA צריכה להיות טרייה מאוד," מדגיש שלו. המבשלה התמודדה עם האתגר באמצעות השקעה במערכת מזיגה חדשנית. "איתרנו מכונה שמונעת חדירת חמצן לבירה, כך שהחבית יכולה להישמר בקירור לאורך זמן".

"כשאנחנו מנגישים את הבירה שלנו כ-IPA, אנחנו פונים לקהל הרחב," אומרת חסון. "בירת ה-Day Dream שלנו היא קלילה במיוחד. זו המטרה שלנו - להראות ש-IPA זה לא מה שהיה בעבר. אפילו אנשים שאוהבים יין יכולים להתחבר לזה," מוסיף שלו.

בחודשים הקרובים מתכננת המבשלה לפתוח בר-שף שיציע תפריט מותאם במיוחד לבירות המבשלה, עם אופציה לכרטיסי שתייה ללא הגבלה. כבר עכשיו מקיימת המבשלה סדנאות וסיורים בתיאום מראש. למידע נוסף וקביעת סיורים: 03-6242783, או חפשו את White Rabbit בפייסבוק ובאינסטגרם