המנה הפשוטה, הטעימה והמשביעה הזאת נכנסה להיכל התהילה של אוכל הרחוב לפני כשש שנים. השניצל בחלה התפוצץ ברשתות החברתיות וזכה להרבה כבוד. בכל דוכן, מזנון ומסעדה ברחבי הארץ מיהרו לתת פרשנות משלהם ושילבו את הטרנד הקולינרי התורן בתפריט. תורים ארוכים השתרכו כדי לדחוס לבטן ולהעלות לאינסטגרם את הכריך הכי חתיך שיש.
במקור מורכב מאכל האלים הזה משכבת מטבוחה פיקנטית או חריפה, טחינה, עמבה ואיך לא -שניצל קריספי שעליו נחות פרוסות חציל מטוגן. כל הטוב הזה נדחס אחר כבוד לחלה אישית מתוקה. המנה הכל כך מתבקשת, חוזרת בתקופה האחרונה לעורר שוב את התיאבון שלנו לאוכל רחוב פשוט, ביתי וטוב כשהיא חורכת את הטיק טוק והאינסטגרם ומככבת בראש רשימות החיפושים בגוגל.
מי שהביא את המנה האייקונית לקדמת הבמה היו האנשים בשווארמיה של נורמן בתל אביב. כשהמקום נפתח לפני כשש שנים הם הציעו לצד שווארמה, פלאפל וקבב גם את מנות השניצל בחלה. בתחילה הוצעה המנה בימי שישי בלבד בשלושה גדלים: שניצל בחלה אישית, שניצל בחלה גדולה ושניצל בחלה ענקית שמשביעה חמישה אנשים. כמו כל דבר שרץ ברשת, גם כאן טיפסה הכוכבת התורנית לפסגה והתורים בנורמן התארכו בהתאם.
בתקופה האחרונה נראה שהמנה המטוגנת ששוכבת בתוך פחמימה ריקה ואלוהית זוכה שוב לתהילה בכל רחבי הארץ. קפצנו בשעת צוהריים לדגום את המנה בנורמן - הלוקיישן שבו כל הטירוף התחיל. הגענו באמצע השבוע אחרי שכל עובדי המשרדים המורעבים חזרו מהפסקת הצוהריים לחדרים הממוזגים. התור לא היה ארוך מידי והתקדם כמו בפס יצור מהיר ומהוקצע. בחוץ הישיבה היא על כסאות מתכת שניצבים מסביב לשולחנות.
הזמנו ארוחה שכוללת שניצל בחלה אישית, צ'יפס ופחית שתיה ונפרדנו מ- 64 שקלים. על מגש אלומיניום קיבלנו הר של צ'יפס וחלה אישית חצויה לשניים בתוכה התאכסנו מטבוחה, פרוסות שניצל דק וחם שיצא בזה הרגע מהשמן וחציל מטוגן. הצ'יפס שהגיע בכמות מכובדת היה חם, טרי, עבה, בשרני וטעים בטירוף.
פרוסות השניצל הדקות יצאו מהטיגון בזה הרגע היו קריספיות וקראנצ'יות וסיפקו לנו את הסאונד החביב במצבים שכאלה. די מבאס שעל המטבוחה היה נראה שהתקמצנו והיו יכולים לספק עוד מהסלט האדום שמקפיץ את המנה. עמבה, טחינה או כוכב אורח אחר מז'אנר הממרחים והרטבים לא נצפו בסביבה וזה גרם לכל העסק להיות פחות ג'וסי ועשיר בטעמים. החציל שהפגין נוכחות היה מסמורטט וספוג בשמן. חבל כי אם היו משקיעים בחציל עבה עם סטנדרט טיגון זהה לזה של השניצל, זה לחלוטין היה מרים את כל העסק לגבהים.
לסיכום אפשר לומר שכריך השניצל בחלה שדגמנו בנורמן היה טעים ומשביע אבל לחלוטין יכלו לשדרג אותו עם ביצוע טוב יותר בפרטים הקטנים שהיו עושים את ההבדל – בטח במחיר לא זול בכלל לאוכל רחוב פשוט וביתי.
נורמן, החשמונאים 96, תל אביב
כשר