מוסדות קולינריים זוכים למעמדם מכמה סיבות: סטנדרטים שלא זזים במילימטר, טעם ייחודי, איכות ללא פשרות ושירות שמתעכב על הפרטים הקטנים. גם ותק של שנים שראוי להערכה בעולם המסעדנות במדינה למודת חבטות, מלחמות, מבצעים צבאיים, מגיפות וגזרות כלכליות עושה את שלו. בתל אביב נמצא לא מעט כאלה שמתהדרים בטייטל המכובד "מוסד קולינרי" בהם פיצריות, מסעדות, בתי קפה והמבורגריות.

ויטרינה שנחשבת למוסד קולינרי החלה את דרכה בשנת 2010 ברחוב אבן גבירול בתל אביב ולאחר כשש שנים התחדשה בסניף נוסף ברחוב לילינבלום. תוך זמן קצר הפך המקום של הבעלים נתי מנשה לאחד הבולטים בכל רשימה של המבורגריות הטובות שחייבים לדגום ובהתאמה התורים בסניף אבן גבירול החלו להיות ארוכים מידי. את מעמדה הקפידה ויטרינה לשמר עם הייפ מטורף שתודלק בקביעות תודות לנוכחות שעליה שמרה בכל אותן רשימות מאסט של המבורגרים מומלצים.

ויטרינה (צילום: יניב משיח)
ויטרינה (צילום: יניב משיח)

בביקור האחרון שלנו בסניף אבן גבירול גילנו תור שפוי. זה גרם לנו לעצור ולהתלבט בין ההמבורגרים שאחד מהם יהפוך לארוחת הצוהריים שלנו. בסוף ההחלטה נפלה על ארוחת המבורגר Mayor CheeseBurger Meal הכוללת המבורגר, צ'יפס ושתייה (69 שקלים) ונאגטס (45 שקלים ל- 12 יחידות). חיכינו נרגשים וחשנו ברי מזל שנחסכה מאיתנו המתנה ארוכה מידי.

צורת ההגשה לא אכזבה וקיבלנו את המנות הפוטוגניות בסלסלות המתכת מעוטרות הנייר המשובץ המפורסם. צ'יפס המיקס בטטה ותפוח אדמה שאותו התחלנו לנשנש ביאס קשות והיה רכרוכי למדי, נטול קראנצ'יות ולא חם במיוחד. לגרידת הלימון המפורסמת שאנחנו רגילים לקבל מעל לצ'יפס ומקפיצה את הטעם, לא היה זכר ובטח שלא הרגשנו אותה. התבאסנו קשות והמשכנו לשלב ההתעסקות עם ההמבורגר.

בהמבורגר שבחרנו כיכבו על פי מה שכתוב בתפריט קציצת בשר, מיונז, צ׳ימיצ׳ורי, צ׳דר, בצל מוחמץ ועגבניות שרי מתוקות. לצידו קיבלנו לימונדה אננס בכוס גדולה ובכמות נדיבה. מדובר במשקה מרענן וטעים במתיקות מעודנת שעשתה לנו טוב.

לימונדה של ויטרינה (צילום: יניב משיח)
לימונדה של ויטרינה (צילום: יניב משיח)

ההמבורגר ששכב בלחמניה היה נראה מזמין אבל אכזב קשות. הוא אמנם היה עשוי טוב, אך היה יכול לשכב על הגריל לבטן גב לעוד קצת זמן. שכבת המיונז היתה דקה מידי ואת הצ'ימיצ'ורי לא הרגשנו כלל. התבאסנו כי דווקא אותו ציפינו לפגוש כאן בווליום גבוה אבל נראה שהוא הבריז. העגבנייה בצבצה החוצה יחד עם גבינת הצ'דר שהיה נראה שחסכו בה הפעם. הבצל המוחמץ הגיע אבל היו יכולים להיות נדיבים יותר.

נאגטס של ויטרינה (צילום: יניב משיח)
נאגטס של ויטרינה (צילום: יניב משיח)

עברנו לנאגטס שנחשבים למנת דגל של ממש בוויטרינה. כאן קיבלנו 12 יחידות בשרניות עטופות בבלילה חלבית שחומה וקריספית. הנאגטס היו עשויים באופן מדויק, קראנצ'ים, עסיסיים ומתובלים במידה. היחס בין שכבת הבלילה לעובי חתיכות העוף היה מאוזן וסיפק הנאה מהשילוב בין הציפוי הפריך לעוף העסיסי. אהבנו מאוד את המנה ובגדול היינו אומרים שהנאגטס הצילו את כבודה של הארוחה במוסד הקולינרי שזוכה לתהילה, דווקא בזכות ההמבורגר שאכזב אותנו קשות.

ויטרינה
אבן גבירול 36, תל אביב