ט"ו בשבט הגיע ואיתו חגיגת הפירות היבשים והאגוזים. הפירות היבשים והפיצוחים השונים אומנם עשירים ברכיבים תזונתיים בריאים, אך הם גם עשירים בקלוריות רבות ולכן, כדאי לצרוך מהם במידה הנכונה, כך אומרת ד"ר רלי אבל, דיאטנית בכירה בשירות בריאות כללית במחוז מרכז.
ד"ר אבל מפרטת את מניין הקלוריות בפירות היבשים ובפיצוחים, המאפיינים את ט"ו בשבט:
(לפי 100 גרם ללא קליפה)
100 גר' שקדים: 629 קלוריות.
100 גר' אגוזי מלך: 690 קלוריות.
100 גר' אגוזי פקאן: 726 קלוריות.
100 גר' בוטנים: 585 קלוריות.
100 גר' קוקוס: 362 קלוריות.
100 גר' צימוקים: 294 קלוריות.
100 גר' פיסטוקים: 627 קלוריות.
100 גר' תפוחי עץ מיובשים: 260 קלוריות.
ביחידה אחת של פרי יבש (גודל בינוני)
תאנה מיובשת (דבלה): 50 קלוריות.
פפאייה מיובשת: 80 קלוריות.
ביחידת משמש מיובש: 20 קלוריות.
ביחידת תמר מיובש: 25 קלוריות.
בפרוסת תפוח עץ מיובש כ-10 קלוריות.
בשזיף מיובש: כ-18 קלוריות ליחידה.
בחרוב: כ-37 קלוריות ליחידה.
בחופן צימוקים (כ-15 יחידות): כ-47 קלוריות.
חופן פיצוחים:
בחופן שקדים (כ-15 יחידות): 138 קלוריות.
בחופן אגוזי פקאן (כ-15 יחידות): כ-159 קלוריות.