סטארבקס טבעה את המשקה לראשונה בסתיו 2003, והפמפקין ספייס לאטה הפך במהרה לסמל של עונת הסתיו. הוא אכן יותר מתאים לסתיו, אבל למעשה הפך לכך שניתן להשיגו כמעט בכל עונה בבתי קפה מסוימים. בישראל, למרות שזה לא עונת הסתיו, אנשים עדיין יכולים ליהנות מהמשקה במהלך החורף והאביב.
זהו משקה קפה עשיר המשלב טעמים חמים של דלעת עם תבלינים קלאסיים: קינמון עדין, אגוז מוסקט חריף וציפורן מתקתק. המשקה מורכב מאספרסו עוצמתי, חלב חם מוקצף, סירופ דלעת מתוק, ומקושט בקצפת קלילה. התבלינים יוצרים חוויית טעם מלאה המזכירה עוגת דלעת טרייה עם נגיעות של קפה מהביל. מאז השקתו, הפך המשקה לתופעה תרבותית בארצות הברית, ובשנים האחרונות גם בישראל ובעולם.
מרכיבים (ל-2 מנות)
200 גרם דלעת הוקאידו (יפנית)
30 גרם זנגביל טרי
300 מ"ל מים (בערך כוס וחצי או שתיים כוסות קטנות)
6 גרעיני פלפל אנגלי
קינמון
כף אחת אגוז מוסקט
חצי כף כורכום
חלב
קפה
אופציונלי: קצפת
הכנה
לחתוך את הדלעת לחתיכות גסות ולבשל עם זנגביל פרוס ומים במשך 20 דקות, עד שהדלעת תתרכך.
לטחון את גרעיני הפלפל האנגלי במכתש. לערבב עם קינמון, אגוז מוסקט וכורכום.
מעכו את הדלעת היטב לקבלת מרקם חלק. אם אתם מעדיפים מרקם חלק יותר, סננו את העיסה לפני השימוש.
לערבב את הדלעת והזנגביל המבושלים עם תערובת התבלינים.
להוסיף כף גדושה של עיסת הדלעת לכוסות.
למזוג חלב חם (עדיף חלב שמן 3-5%) ואספרסו מעל עיסת הדלעת.
אופציונלי: להוסיף קצפת מעל.
לערבב היטב לפני השתייה.
טיפים:
1. בחרו דלעת טריה ורכה. טעמו תמיד את הדלעת הגולמית כדי לוודא שהיא ראויה לאכילה.
2. אספרסו הוא סוג הקפה המומלץ למתכון של פמפקין ספייס לאטה. אם אין מכונת אספרסו, מומלץ להכין קפה שחור עם יחס מים-קפה גבוה יותר מהרגיל כדי שיהיה עם טעם עוצמתי.
3. לגבי תבלינים, חשוב לטחון אותם טריים ככל האפשר. אפשר להוסיף קצת וניל לעומק הטעם, אך יש להיזהר לא להגזים בכמות - התבלינים צריכים לאזן זה את זה. תערובת התבלינים צריכה להיות מאוזנת ועדינה.
4. בהגשה, חשוב להגיש את המשקה חם מיד לאחר ההכנה. נסו להגיש בכוס שקופה כדי להראות את שכבות הצבעים היפהפיות של המשקה, מה שיוסיף חוויה ויזואלית לחוויית השתייה.
לרוויה!