בחצר ביתי הקרובה למטבחי יש לי סוג של גינה אורגנית שבה אני מנסה לגדל שלל ירקות ועשבי תיבול. מדי יום אני פוקדת את הגינה הקטנה ועוקבת בדריכות אחר התפתחות הגידולים. כאן אני משקה, שם אני מעשבת. בוקר אחד ראיתי התפתחות מעניינת: השתילים הצעירים החלו לזקוף קומה, כאילו מחפשים מעט שמש להשתזף בה. ניצנים וגבעולים חדשים נראו בכל מקום והשתילים הקטנים החלו להתעבות ולהתפשט. פינת עשבי התיבול שלי קיבלה צורה.

למתכונים נוספים היכנסו לאתר הקולינרי של פסקל פרץ-רובין

לא היה גבול להתרגשותי. הצלחנו! הסלטים בביתנו תובלו בעשבי תיבול מהגינה, הבצל הירוק קישט את החסה הערבית והמסולסלת בצורה נפלאה וטעמו היה פריך ונוכח כל כך. עגבניות השרי ממש הפתיעו בעסיס שלהן, הצנוניות היו עגולות, ורודות־סגולות וטעמן היה בדיוק כמו שצריך. ועם כל אלה הופיעו החצילים. אילו חצילים – גדולים ויפים.

לא האמנתי שאפשר לגדל כך ירקות בגינה ביתית קטנה. הם טעימים הרבה יותר מאלו הנקנים במרכולים. מהחצילים הכנתי מבחר מנות, ביניהן מוסקה נהדרת. המאפה הזה, שבו פרוסות חציל חובקות מלית בשר עשירה, ידוע מהמטבח הבלקני. הוא מופיע בגרסאות הכנה שונות, ואני בחרתי את הגרסה האהובה עליי. הפעם זו הייתה בהחלט מוסקה אחרת.

החומרים (לתבנית חסינת אש בגודל 30X20 ס"מ)

  • 2 חצילים גדולים פרוסים לעיגולים או לפרוסות מאורכות
  • 1/2 כפית מלח גרוס
  • 2 ביצים טרופות
  • 2 כפיות קמח מנופה
  • שמן לטיגון

למלית

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק (אפשר להחליף בכוסברה, תימין או בזיליקום)
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

לרוטב

  • 3 עגבניות פרוסות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה טרופה
  • 3/4 כוס מים
  • 1/4 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מסדרים על מגש את פרוסות החצילים ובוזקים עליהן מעט מלח גס. משהים כשעה.
2. בצלוחית טורפים את שתי הביצים עם הקמח לבלילה חלקה.
3. מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה (כמו לשניצל). מנגבים היטב את פרוסות החציל וטובלים בביצים הטרופות. מטגנים בשמן החם משני הצדדים לקבלת גוון חום זהבהב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
4. מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לקבלת גוון חום־זהבהב. מוסיפים את הבשר ומפוררים תוך כדי טיגון עד שמתקבלת תערובת מפוררת אפרפרה. מוסיפים את הפטרוזיליה או עשבי תיבול אחרים, מלח פלפל ובלילת הביצים הטרופות שנשארה מטיגון החצילים. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.
5. משמנים היטב את התבנית ומרפדים את תחתית התבנית בפרוסות החצילים. מעל מניחים את כל הבשר ומהדקים לשכבה אחידה. מסדרים על מלית הבשר פרוסות עגבנייה ומעל את יתר פרוסות החצילים.
6. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על פני החצילים כך שיצפו אותם בשכבה אחידה.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות, אופים כ־30 דקות עד לקבלת מרקם אחיד, שחום וחלק. 

מוסקה עשירה ונהדרת (צילום: פסקל פרץ-רובין)
מוסקה עשירה ונהדרת (צילום: פסקל פרץ-רובין)

טיפסקל

רוצים לחסוך בקלוריות ובזמן?
אפשר לוותר על טבילת החצילים בבלילה קודם לטיגון.
אפשר גם לוותר על טיגון החצילים ולהסתפק בצלייה של פרוסות החצילים. במקרה זה מברישים את פרוסות החציל במעט שמן וקולים בתנור.

ברוכים השבים

חברת "תנובה" יצאה בפרויקט שמיועד למשפחות החוזרות לבתיהן בקריית שמונה. במסגרת "חוזרים הביתה עם תנובה" החברה תעניק ל־2,000 משפחות מוצרי חלב ומזון בשווי מאות שקלים. בחלוקת סלי המוצרים, שיגיעו לבתי המשפחות, ישתתפו גם עובדי "תנובה" מאזור הצפון שהתמודדו בעצמם עם אירועי המלחמה.

פרויקט לתושבי קריית שמונה של תנובה (צילום: יח''צ)
פרויקט לתושבי קריית שמונה של תנובה (צילום: יח''צ)

ההרשמה להשתתפות במיזם (בגוגל: “חוזרים הביתה עם תנובה”) תסתיים הלילה (שלישי) בחצות. 500 הנרשמים הראשונים היום יזכו לקבל חבילת מוצרים. כל הפונים יקבלו תשובה בהודעת SMS עד 28 במרץ.