חדש על המדף: חברה קנדית תחל לשווק תפוחי עץ מהונדסים גנטית, לאחר שקיבלה את אישור הרגולטורים בארצות הברית. 

הרשות האמריקאית לבריאות בעלי החיים והצמחים במשרד החקלאות אישרה לחברת "אוקנגאן ספשלטי פרוטס" לשווק שני זנים של תפוחים שתוכננו למנוע התכהות לאחר שפורסים אותם. התפוחים נראים כמו הרגילים והמוכרים, אלא שלהבדיל מהם, הם ייראו טריים גם לאחר שיחתכו אותם.
 
נשיא החברה, ניל קרטר, כינה את קבלת האישור "אירוע מונומנטלי". הוא הוסיף כי זאת נקודת הציון החשובה ביותר בשביל החברה עד כה, ו"אנחנו לא יכולים לחכות שהם יוצעו למכירה לצרכנים".

לדבריו, התפוחים יהיו זמינים ללקוחות רק בסוף שנת 2016, וגם אז רק בכמויות קטנות ולא בתפוצה רחבה. 
התפוחים המהונדסים נתקלו בהתנגדות רחבה. איגוד הצרכנים האורגנים, שעתר למשרד החקלאות בדרישה שלא לאשר את התפוחים, אומר כי השינויים הגנטיים שנעשו לתפוחים עלולים להזיק לבריאות, וכי רמות חומרי ההדברה בהם עלולה להיות גבוהה. יו"ר האיגוד, רוני קאמינס, אמר כי האיגוד ילחץ על חנויות ורשתות שלא למכור את הפרי: "זה עוד ניסוי בבני אדם".
מנגד, נמסר מהחברה, כי התפוחים עברו בדיקות נרחבות, והם "ככל הנראה התפוחים הנבדקים ביותר בעולם".