לעיתים קרובות אנו מוצאים את עצמנו עם אורחים בדרך אבל אין קינוח. הכנת עוגה היא לעתים כאב ראש לא קטן – להפריד ביצים, ללוש בצק, להכין ציפוי שוקולד ולאפות – זה המון עבודה. לכן, תמיד כדאי להכיר מתכון קל לעוגה מהירה, שניתן להכין בעשר דקות עבודה והתוצאה יוצאת פשוט טעימה.
היום נציע מתכון בסיסי לעוגת ביסקוויטים פשוטה – המתכון הזה הוא פשוט ומהיר וניתן להוסיף לו מגוון תוספות ושכלולים. עוגת ביסקוויטים היא אחד הדברים שהכי קל להכין, היא טעימה מאוד והיא נראית נהדר. הנה המתכון הבסיסי ולאחריו כמה הצעות מעניינות לשדרוג העוגה.
עוגת ביסקוויטים פשוטה
מרכיבים
• אינסטנט פודינג ווניל
• שלוש כוסות חלב
• זוג מיכלי שמנת מתוקה
• זוג חבילות בסקיווטים
הכנה
1. טובלים את הפתיבר בחלב או קפה ומסדרים שכבה בתבנית
2. הקציפו בקערה גדולה את השמנת, הפודינג, וכוס חלב אחת, עד לקבלת קרם במרקם אחיד.
3. מרחו שכבה אחידה ועבה של הקרם על הביסקוויטים, ויישרו אותה ככל האפשר.
4. מעל שכבת הקרם, הניחו שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב, ולאחר מכן מירחו שכבה נוספת של קרם.
5. אם נשארו לכם ביסקוויטים, הוסיפו עוד שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב ועוד שכבה של קרם. המשיכו ככה עד שיגמרו לכם הביסקוויטים.
6. פזרו מעט קקאו על שכבת הקרם העליונה, והכניסו את העוגה למקרר; תנו לה להתמצק במשך כמה שעות, והעוגה מוכנה!
את העוגה הזאת ניתן להכין בכל מצב ולכל אורח ולאכול לצד קפה או בסיום הארוחה.
ניתן לשדרג את העוגה בדרכים שונות ומגוונות כך שתתאים לכל מצב. למשל, ניתן לטבול את הביסקוויטים בשוקו, קפה, או ליקר כלשהו כדי לשנות את טעמה הבסיסי של העוגה. לקרם ניתן להוסיף שוקולד, קקאו, גבינה, קינמון ועוד כדי לשדרג את העוגה. לבסוף, ניתן להוסיף שברי שוקולד בקרם עצמו או מעל העוגה כדי להוסיף לה טעם עשיר ומפנק.
בתיאבון!