אני אוהבת סלטים אשר בקלות אפשר להפוך אותם לארוחה שלמה ולקחת אותם לעבודה, לטיולים, לים ולבריכה, וגם ליהנות מהם בארוחת ערב קלילה במרפסת או בגינה. מכיוון שבסלטים מסוג זה משתמשים בדגנים או בקטניות, רצוי להתארגן מראש על ידי בישול וריכוך ראשוני של הקטניות או הדגנים, ולשמור אותם במקרר. אליהם מוסיפים תיבול עדין, שתפקידו בעיקר להקפיץ, לחדד ולהדגיש את הטעמים. בנוסף משלבים סוגי ירקות מעניינים לצד עשבי תיבול, גבינות, דגים, פסטות וכמובן דגנים ו/או קטניות. מרכיבים את הסלט בסמוך להגשה ויוצרים מהחומרים המוכנים שילובים מעניינים.
בחרתי להציע השבוע שני סלטים נפלאים וטעימים: סלט שעועית וסלט אורז. הראשון הוא סלט המפתיע בפשטות הכנתו ובטעמו הרענן. מקורו בלקני והוא כולל שומר או קולרבי, לימון כבוש וגבינה בולגרית. בסלט האורז אתם יכולים לבחור את התוספת, והיא יכולה להיות נתחי דגים מבושלים או מטוגנים, טונה בשמן, רצועות חזה עוף מוקפצות בשמן זית ועוד.
לפורטל הקולינרי של פסקל
טיפסקל
> הכינו מראש מבחר דגנים ו/או קטניות מבושלות, שאותם אפשר לשמור במקרר או להקפיא.
> הכינו שלל ירקות קלופים וחתוכים, מוכנים לשימוש.
> צרו שניים־שלושה רטבים חמצמצים ומפולפלים, שישתלבו בקלות בכל סלט.
סלט שעועית אקסטרה בובס
החומרים:
(ל־5־6 מנות)
2 כוסות שעועית לימה (בובס), מושרת יום קודם להכנה
2 ראשי שומר קטנים או קולרבי, חתוכים לפרוסות דקיקות
4 לימונים כבושים קטנים, חתוכים לפלחים
1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
1 כוס עגבניות שרי, חצויות
2 בצלים ירוקים, קצוצים
כוס עלי פטרוזיליה
כוס עלי כוסברה
כוס עלי נענע
3 כפות חומץ טבעי
מיץ מלימון טרי
כוס שמן זית
מלח ופלפל, לפי הטעם
150 גרם גבינה בולגרית, חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1. שמים את השעועית בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מחליפים את הנוזלים במים נקיים. מבשלים על להבה בינונית־נמוכה עד לריכוך השעועית. יש להקפיד שלא תהיה רכה מדי. מסננים ומעבירים לקערה רחבה.
2. מוסיפים את כל החומרים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.
סלט אורז מלא בשלל גוונים
החומרים:
(ל־6־8 מנות)
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
1 גמבה אדומה, חתוכה לקוביות קטנות
½ כפית מלח ופלפל שחור, גרוס
½ כוס גרגרי תירס קפואים
½ כוס אפונה ירוקה קפואה
1 כוס פטריות, פרוסות
2 שיני שום, כתושות
1 כפית כמון
½ כוס כרוב, חתוך לרצועות דקיקות
2 כוסות אורז מלא
4 כוסות מים או מרק
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר רחב את השמן, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הגמבה, המלח והפלפל ומערבבים. מוסיפים את גרגרי התירס, האפונה ופרוסות הפטריות, מערבבים ומאדים כ־7 דקות תוך בחישה.
2. מוסיפים את השום, הכמון, הכרוב והאורז המלא ומערבבים היטב. יוצקים את המים ו/או המרק ומבשלים על להבה נמוכה כ־40 דקות, עד שהאורז מתרכך וסופח את כל המים. מכבים ומשאירים את הסיר סגור כ־5 דקות. מערבבים ומגישים חם.