כדורי שוקולד: מתכון בריא

הדרך הנכונה לפנק את הילדים בימים הראשונים של בית הספר: כדורי שוקולד מפתים שהם גם טעימים וגם בריאים

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
כדורי השוקולד של פסקל
כדורי השוקולד של פסקל | צילום: פסקל פרץ רובין
3
גלריה

בימים אלה של התחלות והיכרויות חדשות, כשעדיין יש למה להסתגל ודברים מסוימים נראים קצת מפחידים, חשבתי שיהיה נחמד לפנק את הילדים החוזרים מבתי הספר (או בסיום ארוחת הצהריים, כקינוח) בכדורי שוקולד בריאים. בדרך כלל הכנת כדורי השוקולד מהווה עבורנו דרך נהדרת להיפטר משאריות של עוגיות, עוגות, ופלים, ביסקוויטים ושאר מתוקים. מוסיפים עליהן שוקולד, מלפפים בסוכריות צבעוניות ומגישים. איני מכירה אפילו ילד אחד או מבוגר שיכול לעמוד בפני הכדורים הצבעונים והמפתים הללו.

לפעמים התחליפים מוצלחים ולפעמים פחות. הפעם ניסיתי להכין את כדורי השוקולד בגרסאות שונות. חיפשתי דרך אחרת שתכיל מוצרים בריאים. לכן במקום שוקולד השתמשתי באבקת חרובים, במקום מרגרינה או חמאה השתמשתי בשמן קוקוס מוקשה, ובמקום ביסקוויטים השתמשתי במבחר אגוזים שטחנתי עד דק. במקום לצפות את הכדורים בסוכריות צבעוניות, בחרתי לגלגל את הכדורים בפתיתי קוקוס. אפשר גם בגרגרי שומשום קלויים או לערבב בפתיתי הקוקוס זרעוני צ'יה.

אפשר לגוון ולשלב בעיסה גבינה לבנה או מעדן יוגורט. אפשר ליצור מכל המסה גליל על גבי נייר אפייה כמו נקניק, לעטוף היטב ולשמור במקרר. לפני ההגשה מוציאים ופורסים על מגש.

½ כוס סוכר חום

½ כוס דבש תמרים (סילאן)

6 כפות אבקת חרובים

¼ כפית מלח

2 כפיות וניל

כוס חלב

100 גרם שמן קוקוס מוקשה

5 כוסות אגוזים  מסוגים שונים

אף ילד, או מבוגר, לא יוכל לעמוד בפניהם. צילומים: פסקל פרץ רובין
אף ילד, או מבוגר, לא יוכל לעמוד בפניהם. צילומים: פסקל פרץ רובין | אף ילד, או מבוגר, לא יוכל לעמוד בפניהם. צילומים: פסקל פרץ רובין

כוס זרעי שומשום קלויים או פתיתי קוקוס. ניתן ללפף את הכדורים גם באבקת חרובים.

1. מניחים בסיר קטן את הסוכר, הסילאן, אבקת החרובים, המלח, הווניל והחלב. מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ־5־6 דקות תוך כדי בחישה. כשמתקבלת תערובת סמיכה וחלקה מסירים מהלהבה, מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים עד להמסה חלקה.

2. טוחנים במעבד מזון את כל סוגי האגוזים (ואפשר גם להשאירם חצי טחונים וחצי גרוסים), מוסיפים לתערובת החמה ומערבבים היטב לעיסה אחידה. מוסיפים את הצימוקים. מאחסנים במקרר כשעה, כדי שהתערובת תתקשה קלות.


תגיות:
כדורי שוקולד
/
שנת הלימודים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף