רגע לפני שאתם מסתגרים במטבח כדי להכין את ארוחת החג, רציתי להציע לכם מנה קלה ונוחה להכנה, שמורכבת מחומרים זולים ונגישים. מדובר במנה של נתחי עוף בבצל סגול וסילאן או דבש, שאפשר להכינה במגוון שיטות ובאינספור שילובים. העוף משתלב בארוחות קלילות ומהירות, אך גם הופך בקלות לכוכב המרכזי בארוחות חגיגיות ו"כבדות" יותר. בחורף הוא מספק קדרות טעימות או מרקים לריפוי הנשמה והגוף. וכשמצוותים לו דגנים הוא תמיד עסיסי ומפתיע. אפשר למלאו, להקפיצו, לטגנו או לאפותו. גמישות השימוש בו הופכת אותו לחומר גלם פופולרי במיוחד, שכל אחד יכול ליהנות ממנו ולהצליח בהכנתו גם אם אינו שף מדופלם. כמו כן, הוא תמיד מקבל באהבה טעמים שונים של רטבים, משרים, ירקות, תבלינים, פירות מיובשים ודגנים. גדולתו של העוף ביכולתו לפשוט צורה וללבוש צורה בהתאם לארוחה.
לשמחתי, המרכולים מקלים עלינו היום, ובכל חנות אפשר למצוא שפע של רטבים מוכנים בטעמים מעניינים היכולים לשמש בסיס למנה ולחסוך שעות עבודה. בסוף העבודה ניהנה מתוצאה נהדרת.
לצורך הכנת המנה הנוכחית בחרתי להשתמש בשוקיים או בכרעיים. עליהם יש להוסיף בצלים סגולים וסילאן או דבש. לאחר שחותכים, מערבבים ושולחים לשיזוף וריכוך בתנור, חלקי העוף משחימים ומקבלים מעטה מקורמל נפלא וטעם מושלם. כדאי ללוות את המנה בגרגירי אורז לבן מעוטרים בשקדים ובצימוקים ובתפודים בניחוח תפוזי. זו מנה שתאמצו אותה לאורך כל השנה.
טיפסקל
לא רוצים סילאן? החליפו אותו בצנצנת של רוטב מוכן לפי טעמכם והוסיפו לצד הכרעיים מבחר ירקות שיתובלו באותו רוטב. אפשר להעשיר את התבשיל בהוספת כ־12 שזיפים, חופן אגוזי מלך וחופן צימוקים בהירים. בשווקים קיימים אבקות מוכנות ללא מונוסודיום גלוטמט, מלח וחומרים משמרים.
נתחי עוף בבצל סגול וסילאן או דבש
- החומרים ל־6 עד 8 מנות:
- 2 בצלים סגולים פרוסים
- 4 כרעי עוף נקיות
- 3 כפות אבקת מרק בצל
- 2 כפות שמן זית
- ½־¾ כוס סילאן, דבש הדרים או דבש אבוקדו
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 5 שיני שום כתושות
- ½ כפית קליפת לימון מגוררת
- נייר אפייה + רדיד אלומיניום
אופן ההכנה:
מסדרים את פרוסות הבצל בתבנית אפייה. מניחים מעל את הכרעיים ובוזקים אבקת מרק בצל ושמן זית. יוצקים מסביב סילאן, מלח ופלפל, שום כתוש וקליפת לימון מגוררת. מכסים בנייר אפייה, ומעליו שמים רדיד אלומיניום וסוגרים היטב. צולים כ־45 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות. מסירים את הכיסוי, מעלים את הטמפרטורה ל־200 מעלות, הופכים את הכרעיים וצולים עשר דקות נוספות. הופכים שוב את הכרעיים וצולים 10־15 דקות להשחמה.