ארטישוק וגבינה יכולים להיות טעימים מאוד ביחד, ותופתעו, גם דיאטתי מאוד. מידי שבוע, התזונאית הקלינית, דוקטור מאיה רוזמן, משתפת את מאזיני התכנית שלה ב-"103FM" תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים, והפעם, תחתיות ארטישוק במילוי גבינה. כל אחת ממולאת מכילה 40 קלוריות, אפשר לאכול את כל חמש התחתיות, יחד עם סלט או ירקות בתנור, כארוחת ערב בכל תפריט דיאטה.
המצרכים:
קופסת שימורים של תחתיות ארטישוק (5 תחתיות בקופסה)
חצי חבילה (125 גרם) של גבינת "טוב טעם" 3% שומן
2 כפות בצל ירוק קצוץ דק מאוד
שן שום גדולה כתושה
חצי כפית חרדל
רבע כפית דבש
כפית אבקת מרק פטריות (רכיבים טבעיים בלבד)
אופן ההכנה:
1. מסדרים את תחתיות הארטישוק בתבנית אפיה, אפשר גם בטוסטר-אובן, על נייר אפיה
2. מערבבים את הגבינה, הבצל, השום, החרדל, הדבש ואבקת המרק
3. מכינים מהתערובת 5 כדורים ומניחים אותם בתחתיות הארטישוק
4. אופים בתנור כ-20 דקות ב 170 מעלות חום.