דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב-103FM תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים. והפעם: רוזמן משתפת עוגת גבינה בריאה שלא מוותרת לרגע על הטעם והמתיקות.
המרכיבים:
• גבינה לבנה 5% - 3.5 קופסאות של 250 גרם (875 גרם)
• 1 גביע לבן - "אשל"
• 5 ביצים גדולות (גודל L)
• חצי כוס סוכר חום
• 3 כפות קמח
• 2 כפות קורנפלור
• 3 כפות פודינג אינסטנט בטעם וניל
• 2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
1) להפריד את הביצים ו חלמונים וחלבונים לחוד
2) להקציף את החלבונים עם הסוכר בקערה
3) בקערה נפרדת לערבב את הקמח, הקורנפלור והפודינג
4) בקערה שלישית נוספת לערבב את הגבינה, הלבן, סוכר הוניל והחלמונים
5) להוסיף את תערובת הקמחים לגבינה ולערבב.
6) לאחד את הקצף עם תערובת הגבינה בהדרגה ובתנועות קיפול עדינות.
7) לצקת את הבלילה לתבנית מלבנית, רצוי פיירקס
8) להניח את התבנית על תבנית התנור שמלאה במים בגובה 1 ס"מ.
9) אפיית העוגה נמשכת שעה בטמפרטורות יורדות:
10 דקות ראשונות ב-200 מעלות
עוד 10 דקות ב 180 מעלות - בשלב זה אפשר להפריד את העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין, כדי שלא תצנח.
עוד 20 דקות בטמפרטורה 140 מעלות
ו-10 הדקות האחרונות ב 120 מעלות.
10) בסיום האפייה לפתוח מעט את דלת התנור ולא להוציא את העוגה עד שהיא מתקררת.
לחלק ל 24 פרוסות, 77 קלוריות בלבד בפרוסה.