מפנטזים על עוגת תפוחים שיכולה להשתלב בכל דיאטה? דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב-103FM תכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התכנית היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים. והפעם: עוגת תפוחים עם פירורים.




המרכיבים לעוגה:


• 13 תפוחי סמית מקולפים וחתוכים לקוביות
• לימון אחד חתוך ל- 5 חלקים
• כוס סוכר חום
• כפית קינמון
• כוס מים
• 3 כוסות קמח מלא
• כוס סוכר
• 3 חלמונים
• 150 גרם חמאה רכה
• שקית אבקת אפייה או קמח תופח כשר לפסח

אופן ההכנה:

1. מרככים את התפוחים במים ולימון.
2. כשתפוחים מתרככים מסננים את המים ומוציאים את הלימון.
3. מכינים בצק פירורים בעזרת הידיים או עם פולסים בסכין התחתונה במעבד מזון.
4. שמים חצי מהפירורים בתבנית מלבנית גדולה משומנת.
5. על הפירורים שמים את התפוחים.
6. שופכים את שאר הפירורים מעל.
7. מפזרים מעל 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות קטנות, כף סוכר חום וקינמון.
8. אופים על 45-50 דק ב – 170 מעלות.
9. חותכים ל- 42 ריבועים.
בפרוסת עוגה יש כ- 87 קלוריות. עוגה זו מתאימה כארוחת ביניים בכל תפריט דיאטה.