דוקטור מאיה רוזמן היא תזונאית קלינית המגישה ב-103FM תוכנית ייעוץ בנושאי תזונה נכונה ודיאטה. במסגרת התוכנית היא משתפת את המאזינים במתכונים מומלצים. והפעם: עוגת קוקוס ומוס שוקולד.
המרכיבים לעוגה:
• 5 חלבוני ביצה
• 5 כפות סוכר
• 100 גרם קוקוס
• שמנת מתוקה
• כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל
• 2 כפות נוטלה (אפשר להמיס שוקולד לבד בסיר כפול במקום)
• כף קקאו
אופן הכנת העוגה:
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף אחיד
2. מקפלים פנימה בזהירות את הקוקוס
3. שוטחים על תבנית עגולה משומנת
4. אופים על 170 מעלות עד שהקוקוס מזהיב, בערך 25 דקות
5. מוציאים ונותנים לזה להתקרר
אופן הכנת מוס השוקולד:
1. מקציפים שמנת מתוקה עם כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח
2. מוסיפים לקצפת 2 כפות נוטלה וכף קקאו
3. מקציפים במהירות נמוכה עוד 2 דקות עד שהשוקולד מתאחד עם הקצפת
4. מורחים על שכבת הקוקוס
5. מצננים
6. אפשר לעטר בנשיקות קטנות לבנות (בערך 3 קלוריות בנשיקה קטנה)
אם מחלקים את העוגה ל- 16 פרוסות, יוצא 144 קלוריות בפרוסה בלבד. אפשר לאכול את העוגה כארוחת ביניים גם בדיאטה כל חג הפסח.
עריכת תוכן 103FM: מיכל גור