תל אביב אוכלת ירוק לאורך כל חודש דצמבר, יגישו העסקים נושאי התו את "המנה הירוקה" שמייצגת בצורה הטובה ביותר את ערכי התו – שימוש בחומרי גלם מקומיים טריים ומזינים והפחתת בזבוז ופסולת. מקומות רבים הרימו את הכפפה בהתלהבות ויצרו מנות העושות שימוש בכל חלקי הצמח ומנות המוגדרות zero waste, ובכך מפחיתות את ייצור הפסולת בעסק ובעיר. חלקן השתמשו בירקות הגדלים פה בעיר, בגינות האורבניות, וגם הברים בעיר נתנו כבוד לתוצרת המקומית. בין המנות : "אוזריה נקסט דור" יוגש "בראבאס" מקליפות מקליפות תפוחי אדמה מטוגנות ורוטב פטה // האחים" – שיפוד ברוקולי, שמנת חמוצה, חזרת טריה ופקאנים // ננוצ'קה – ספיישל ירוקים חיים מהגינה האורגנית שעל גג דיזנגוף סנטר // גלידת בוזה – "גלידה שבורה" – כדור גלידה עם שבבי גביעים מצוינים שנשברו במהלך האפייה // איזו ובבט – מנה עונתית של המבורגר פטריות טבעוני עם מטבוחה וסלט עדשים ירוקות ושומר //קפה גצל – הקפה השכונתי יגיש "לימונ-עראק עשבים" – קוקטייל 100% ישראלי של לימונים סחוטים, לימונית, לואיזה, גרניום, נענע, ורדים ועראק מקומי מסעדת מינה טומיי האסייאתית, חוגגת את יום העצמאות התאילנדי עם תפריט מיוחד וכרטיס טיסה לתאילנד. ב10 בדצמבר העם התאילנדי יציין את יום העצמאות החגיגי שלו וכבמינה טומיי יציינו זאת עם תפריט תאילנדי אותנטי שיוגש במסעדה למשך כשבועיים. ובנוסף, משיקים גם במסעדות מינה טומיי את הבירה התאילנדית החדשה - לאו. כל זאת יחד עם פעילות מיוחדת ברשתות בחברתיות שבסופה אחד המשתתפים יזכה בכרטיס טיסה לתאילנד - מתנת מינה טומיי. חלק מהמנות: לארב גאי/טופו, עוף/טופו קצוץ, שאלוט, צילי, מלפפון, פלה ליים, שום עשבי תיבול ואורז קלוי //שיפודי עוף או שרימפס צרובים בגריל עם רוטב בוטנים מתובל, נאם פריקי ומלפפון // נה יאנג, אנטריקוט צרוב בגריל, עשבים, חסה טרייה, אטריות שעועית, רוטב ג׳או נה // הור מיק פלה, קוביות דג בקארי תבלינים, מאודות בעלה בננה וחלב קוקוס ועוד גם יאקימונו רוטשילד משיקה תפריט טעימות חדש כמחווה ל-"טנו טאנג'ובי", חגיגות יום ההולדת של קיסר יפן, הקיסר אקאיטו, החל ב- 18/12. יום הולדתו של הקיסר הוא חג לאומי ביפן ונחגג בתאריך יום הולדתו של הקיסר הנוכחי המכהן. חלק מהמנות המוצעות:סלט היזיקי – סלט אצות חמות המוקפצות בווק עם רצועות אינארי וקנפיו יפני // מבחר דים סאם – גיוזה עוף, תרד מאודה, בקר מטוגן //מאגורו פפר- נתחי טונה צרובה ומפולפלת // מבחר סושי מיוחד וחגיגי ועוד. מחיר תפריט קאייסאקי: 185₪ לאדם ויוגש לזוג סועדים ומעלה התפריט יושק ב- 18.12.2017, יום שני, החל מהשעה 19:00 בערב חגיגי בו חברת "ימה וקדמה" תציג תפריט טעימות סאקה מסורתי מיפן המותאם לכל מנה ומנה בתפריט הקיאסקי החדש. "צ'יצ'ו", בר האוכל המרוקאי מהעיר התחתית בחיפה מגיע לשרונה מרקט ופותח דוכן עם מנות הדגל המיתולוגיות. התפריט של "צ'יצ'ו" מאפשר בחירה בין ארבעה סוגי קציצות בשריות: בקר, כבש, עוף או דגים. כל הכריכים מוגשים בלחם אשר עשוי בעבודת-יד לצד סלטים מרוקאיים מסורתיים. בין הכריכים בתפריט :כריך עזיזה- קציצות בקר, טחינה, מטבוחה, ממרח לימון כבוש, מלפפון חמוץ, פטרוזיליה קצוצה // כריך מסעודה- קציצות כבש, טחינה, מטבוחה, חציל קלוי, עגבנייה, מלפפון חמוץ // כריך סולטנה- קציצות דגים, מטבוחה, ממרח לימון כבוש, אריסה, עגבנייה, פטרוזיליה קצוצה // לביבת ירק/סלק (טבעוני)- טחינה, אריסה, חציל קלוי, ממרח לימון כבוש, מטבוחה, פטרוזיליה קצוצה, עגבנייה, מלפפון חמוץ. כל המנות מוגשות עם משקה גזוז ללא הגבלה ולצד סלט חסה מותג עוגות הגבינה האמריקאי The Cheesecake Factory (דה צ'יזקייק פקטורי) מגיע לארץ ומשיק סניף ראשון במתחם "שרונים", הוד השרון. העוגות ימכרו בחנויות "דה פקטורי שופ" ויציעו בשלב הראשון 14 סוגים (בחודשים הקרובים יגיעו סוגי עוגות נוספים), וביניהם:עוגת הגבינה המקורית- העוגה שהחלה את כל הסיפור.עוגת גבינה קרמית על בסיס ביסקוויט חמאתי בזיגוג שמת חמוצה // עוגת הגבינה RED VELVET- שכבות של עוגת קקאו בחושה בצבע אדום ועוגת גבינה קרמית, בזיגוג גבינת שמנת עשירה // עוגת טוקסידו- שכבות של עוגת פאדג', עוגת גבינה בטעם שוקולד, מוס וניל מסקרפונה ומוס שוקולד // עוגת גבינה ריבת חלב // עוגת שוקולד פאדג' ועוד גם מסעדת סוהו בראשון לציון חוגגת את יום העצמאות התאילנדי בערב חגיגי הכולל קוקטיילים ומנות ספיישל על טהרת המטבח התאילנדי.המסעדה כולה תלבש תפאורה בניחוח טרופי וצוות המסעדה ילבש תלבושות תאילנדיות מסורתיות. הסועדים יוכלו ליהנות ממנות ספיישל וקוקטייל ייחודי אשר נרקח לכבוד האירוע. מנות הספיישל: צ'יקן קפאו - חזה עוף עם אורז לבן וביצת עין, בצל ירוק, צ'ילי חריף בזיליקום, רוטב פטריות, סויה // רויאל שרימפס- חצילים שרימפס בזיליקום ברוטב טום יאם שום וצילי ושמנת מתוקה //קאווסן קוקטייל- סטולי דבש, בולס אלדרברי, סאקה, סירופ אננס, סירופ וואסבי, נקטר מנגו, מיץ לימון צ'ילי חריף ואבקת צ'ילי
תל אביב יפו מיישרת קו עם הבירות הקולינריות הגדולות בעולם והעסקים הופכים לירוקים!
מינה טומיי חוגגת את יום העצמאות התאילנדי בטיסה לתאילנד ותפריט חדש
ת"א, רח' הארבעה 17 | חיפה, רח' פלימן 8- מרכז קסטרא | קריית ביאליק, דרך עכו192
יאקימונו משיקה תפריט לחגיגות יום ההולדת של קיסר יפן
צ'יצ'ו" מחיפה עושה עליה לתל אביב
צ'יצ'ו" בשרונה מרקט: רחוב קלמן מגן 3 תל-אביב,
The Cheesecake Factory נוחת לראשונה בישראל!
בשנה הקרובה יפתחו עשרה דוכנים בלוקיישנים מובילים בפריסה ארצית אשר ימכרו את העוגות – לאכילה במקום בפרוסות או לרכישתן הביתה בשלושה גדלים, כאשר מדי חודשיים יגיעו לארץ עוגות נוספות מתוך הקולקציה, המונה 87 סוגים" ומוצעות ב-3 גדלים. פרוסת עוגה תימכר ב-30 ש"ח והעוגות ימכרו בין 100-220ש"ח
The Cheesecake Factory מתחם שרונים, הוד השרון
מסעדת הסוהו מציינת את יום העצמאות התאילנדי בערב חגיגי